Annonce
Holstebro

Mor til to friskolebørn: Min datter må da også gerne prøve at gå med burka

Det er kun godt, at skolen hjælper børn til at forstå verden og alle dens facetter, mener en mor til to elever på Holstebro Friskole. Foto: Morten Stricker

Solveig Matthesen Klok er ikke bange for at lade sine to børn møde andre kulturer og religioner i skoletiden. Hun har fuld tillid til Holstebro Friskole og lærerne.

Holstebro: Hvor går grænsen for, hvad en skole skal tage sine elever med ud til?

For Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, overskred Holstebro Friskole den grænse, da lærerne i sidste uge tog de yngste elever med ud i Trekanten for at møde de forskellige kulturer, der bor i blokkene. Under besøget kunne friskolebørnene blandt andet prøve at gå med tørklæde, skrive deres eget navn på arabisk, spise falafel og blive undervist i afrikansk dans. Eleverne gav til gengæld en opvisning i dansk folkedans.

Men Solveig Matthesen Klok, læge og mor til to elever på Holstebro Friskole, trækker stregen i sandet et helt andet sted. Hun var selv med som frivillig forælder under besøget i Trekanten og er ikke bange for, at skolen med sin "kulturudveksling" påvirker hendes to børn, David og Annika, i en uønsket retning.

- Jeg kan ikke se, at der skulle være noget forkasteligt i det, tværtimod er det en måde at få afmystificeret dét at gå med tørklæde og få lavet henna-tatoveringer. Jeg synes, det er fantastisk, at mine børn så tidligt får lov til at opleve alle de mange facetter af verden. Jo mere børn oplever, og jo mere skolen hjælper dem til at forstå, at verden er forskellig, desto lettere får de ved at danne deres egne meninger, mener Solveig Matthesen Klok.

Hun pointerer, at ingen af eleverne er blevet tvunget til noget. De kunne gå rundt til Trivselshusets forskellige workshops og prøve lige det, de havde lyst til.

- Min egen søn synes, at det har været en rigtig god dag og sjovt være ude af huset og se så meget forskelligt. Han prøvede tørklædet, men havde ikke lyst til at få en henna-tatovering, fortæller Solveig Matthesen Klok.

Hun klapper selv i hænderne, når en skole har ressourcerne til at komme ud at huset, så eleverne ikke hele tiden skal sidde på deres bagdel og modtage undervisning i en klasse med måske 28 elever. Hun mener også, at netop Trivselshuset i Holstebro er et oplagt udflugtsmål, idet beboerhuset netop står for integration. Her er der folk, blandt andet hendes egen svigerinde, der hver dag arbejder med at få indvandrere i gang på arbejdsmarkedet eller med en uddannelse.

Ville det også være okay med dig, at din datter får en burka på i skoletiden?

- Ja, så kunne hun jo prøve, hvor meget man kan kigge ud af øjehullerne, og om man kan bære noget, hvis man har sådan en på, siger Solveig Matthesen Klok.

Har du slet ingen grænser - ville du også lade dine børn besøge eksempelvis den nyreligiøse bevægelse Scientology eller en rockerborg med skolen?

- Min datter må gerne besøge både Pinsekirken, Scientology og en rockerborg. Hvis skolen går med til at arrangere et besøg, så tror jeg ikke, at det kan være så farligt. Jeg har kæmpe tiltro til, at lærerne og skolelederen selvfølgelig ikke vil udsætte mine børn for noget, som de ikke selv kan stå inde for, siger Solveig Matthesen Klok.

Til gengæld vil hun ikke være med til at "kulturudveksle" den anden vej - og lade friskolens muslimske børn spise svinekød, smide tørklædet eller gå i bikini, sådan som Den Korte Avis opfordrer til i sin artikel, der forholder sig meget kritisk til Holstebro Friskoles besøg i Trekanten.

- Nej, man skal ikke bede nogen om at gøre noget, som ville være imod deres religion. Det ville være det samme, som at sige til en vegetar, at vedkommende skulle spise kød. Vi skal respektere hinanden. På samme måde - hvis det er aftalt med skolen, at børnene skal gå hjem klokken 22 efter et arrangement, så skal skolen ikke sige, at de først skal gå hjem klokken 23.00. Skolen skal ikke blande sig i, hvad familien har aftalt, mener Solveig Matthesen Klok, mor til to børn på Holstebro Friskole.

Annonce
Holstebro

Ulla kan ikke nå at donere blod efter sygehusflytning: - Jeg vil ikke bruge en feriedag på det

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Tuha fik nok en nat: Nu udgives hendes tanker om tørklædet, tilværelsen og tiden i Holstebro

Sport For abonnenter

Alt forberedt på en hurtig afrejse til EM: Bramming er klar hvis telefonen ringer

Kultur

Johnny Madsen gad ikke corona-restriktioner og efterlod festival med et problem: Ny og dyrere afløser er fundet

Struer

Omikron holder fest i nordvest: Lige nu smittes fire personer hver time døgnet rundt

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Erhverv For abonnenter

Niels og livsværket: Træskoene og legetøjet blev overhalet af elcyklen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Struer

Erlings lille hund blev bidt bagfra en sen aftentime: - Det er et større rovdyr, som har haft fat i den her hund

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Struer

Er du interesseret i et dobbelt lederjob, så er det nu, ørerne skal foldes ud: - Det er da lidt mærkeligt at være med til at finde sin afløser, men også privilegeret

Debat For abonnenter

Smitten er nærmest ude af kontrol, og lad os så komme videre

Holstebro

A.P Møller-fond giver millioner til nyt søsportscenter: Vi håber at kunne begynde byggeriet allerede i år

Annonce