Annonce
Holstebro

Mor til to blev fængslet med tårerne løbende ned ad kinderne: Forsøgte at stjæle politimands pistol

Kvinden var tidligere mandag aften blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, hvor hun blev målt til at have en promille på 2, hvilket er markant over det tilladte. Arkivfoto: Morten Stricker
Hun var fuld, kørte fast på en mark og endte med at forsøge at stjæle en politimands pistol. 42-årig kvinde varetægtsfængslet i fire uger.

Holstebro: Med tårerne løbende ned ad kinderne blev en 42-årig kvinde tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger sigtet for overtrædelse af våbenloven.

I retten forklarede kvinden, at hun ikke har nogen erindring om, hvad hun havde gjort aftenen forinden, der havde sikret hende en plads foran en dommer med et krav om varetægtsfængsling.

Hvad hun ikke selv kunne huske, huskede to betjente og en læge dog.

Kvinden var tidligere mandag aften blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, hvor hun blev målt til at have en promille på 2, hvilket er markant over det tilladte.

Men da hun på politistationen skulle have taget en blodprøve, der kunne endelig fastslå hendes promille, før hun kunne løslades igen, gik det galt.

Hun forsøgte at stjæle en betjents pistol.

- Hun griber fat om den og forsøger at hive den op af hylstret, har betjenten forklaret i en afhøringsapport, der blev læst op i retten.

Lægen har samme udlægning af episoden:

- Jeg griber fat i kvindens arm, for at få hende stoppet, har lægen forklaret.

Det lykkedes de to betjente og lægen at få ro på situationen. I stedet for at blive løsladt blev kvinden sat i detentionen og sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Annonce

Jeg husker intet

Kvinden selv var dybt berørt over situationen i retten, hvor hun grædende forklarede, hvordan hun mandag aften var kørt hjemmefra efter et skænderi med sin mand.

- Jeg var beruset, forklarede kvinden, der havde drukket tæt i rødvin.

Hvordan hendes bil var endt på en mark ved Bøvlingbjerg, hvor hun var kørt fast, kunne hun ikke huske. Og hun kunne dårligt huske, at politiet kom, og at hun blev anholdt:

- Jeg kan ikke huske noget, fra efter jeg blev anholdt. Jeg kan ikke huske køreturen ind til politigården, forklarede kvinden, der erkendte, at hun havde et alkoholproblem, som hun er i behandling for.

Ifølge kvinden, der er mor til to børn, så lider hun af depressioner og får medicin:

- Nogle gange smelter min hjerne bare sammen, forklarede hun i retten, hvor hun også fortalte, at hun havde mistet sit job sidste sommer, og hun ifølge hende selv var plaget af psykiske problemer.

Det var først, da hun vågnede op i detentionen tirsdag morgen, at det gik op for hende, hvad der var sket:

- Jeg forstod det ikke, forklarede den 42-årige kvinde.

Annonce

En ustraffet kvinde

Selv om det ifølge anklager Linette Lysgaard var åbenlyst, at der var tale om en sårbar kvinde, så var hendes ugerning til gengæld så alvorlig, at det krævede, at hun blev varetægtsfængslet.

- Der var fire personer til stede i rummet inklusive den sigtede. Havde hun fået fat i våbenet, kunne det være endt meget alvorligt. Fire mennesker kunne være blevet skudt, lød det fra anklageren, der af hensyn til både grovheden i det begåede og af hensyn til retsfølelsen krævede den 42-årige varetægtsfængslet i fire uger.

Kvindens advokat Bjarne Vium, mente ikke, at der var grund til en varetægtsfængsling af hans klient.

- Der mangler et forsæt, og pistolen var ikke oppe af hylstret. Med hensyn til retsfølelsen, så har vi at gøre med en ustraffet kvinde i personlig krise. Samfundet har intet ønske om, at hun skal være spærret inde, lød det fra Bjarne Vium.

Dommeren valgte dog at give anklagemyndigheden medhold og fængslede kvinden frem til den 23. marts.

Den 42-årige kærede kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce