Annonce
Navne

Mor til fire åbner butik til 'vores små luksusdyr': Vil lave ammecafé i baglokalet

- Alle shopper på nettet. Derfor tror jeg ikke, at man kan leve af en fysisk butik alene, mener Malene Tøgersen (til højre), der her i det store baglokale, der også rummer lager, kigger på de nye varer sammen med sin medarbejder Rikke Lykke Kløjgaard. Fotos: Ninna Pirchert
Tirsdag den 19. november slår 35-årige Malene Tøgersen døren op til en ny børnetøjsbutik i toppen af gågaden i Holstebro.

Holstebro: Butikken skal hedde Luxkidz.

Navnet har 35-årige Malene Tøgersen valgt for at signalere, at der også er luksus blandt udvalget af børnetøj i forretningen.

- For det skal jo være lækkert, det vi giver vores små luksusdyr på, forklarer Malene, der tilføjer, at lux også kan betyde lys.

- Tøj til vores små stjerner, forklarer Malene, der glæder sig helt vildt til den 19. november.

Den dag åbner hun nemlig sin nye børnetøjsbutik i toppen af gågaden - nærmere bestemt på adressen Nørregade 42, der hvor dametøjsbutikken M'Sign tidligere havde til huse.

- Så er vi klar til en god julehandel, siger hun forventningsfuldt.

Annonce
- Det er smadderdyrt at åbne en butik, og derfor er man nødt til at gå all in og tro på det, fortæller Malene Tøgersen (til venstre). Hun har blandt andet haft en designer til at indrette butikken, som hun sammen med sin medarbejder Rikke Lykke Kløjgaard her ses foran.

Passion for børnetøj

- Jeg har altid haft en kæmpestor passion for børnetøj. Det fanger mig bare, og jeg interesserer mig meget for børnemoden, fortæller Malene om baggrunden for, at det netop er små kjoler, flyverdragter og strømpebukser i små størrelser, der skal ligge på hylderne og hænge på bøjlerne i den nye butik.

Malene Tøgersen har da også erfaring med børn. Hun er nemlig mor til fire drenge: Marcus på 16, Lucas på 11, Alfred på seks og Bertram på fire år.

- Det er da lidt en skam, vi ikke har fået piger, for så ville jeg da gå helt amok, konstaterer Malene, der altid har gået op i at have velklædte børn.

Og det er der andre end hende selv, der gør.

- Der er sket en stor udvikling, fra jeg fik den ældste til den yngste. Dengang var det Føtex-tøj og billigere tøj, der blev købt og brugt. I dag går forældrene op i, at tøjet er økologisk og fremstillet bæredygtigt. Forældre er mere miljøbevidste, og det afspejler børnene, forklarer Malene.

For enhver pengepung

Hun oplever, at forældre og bedsteforældre er villige til at betale for tøj til de små.

- Når vi bruger penge på os selv, skal der også bruges penge på børnene, mener hun.

Da avisen var på besøg i sidste uge, havde maleren travlt med at friske butikslokalet op. Ude i det store baglokale hang tøj på bøjler og lå i kasser og ventede på, at der blev klar bane i butikken.

- Alt er kvalitet, men det er et bredt spektrum med noget for enhver pengepung. Alle kan være med, fortalte Malene om sortimentet i Luxkidz.

Den nye forretningsindehaver har lejet sig ind i lokalerne gennem Nordicals i Holstebro og ansat Rikke Lykke Kløjgaard, der bor i Ulfborg, og som tidligere har været ansat i butikker i Struer og Viborg. Rikke er mor til Malou på halvandet år.

- Rikke har været med fra dag ét. Hun har været med til at vælge alt det tøj, der kommer i butikken, og hun er en kæmpe del af butikken, tilføjer Malene.

Planer om ammecafé

Det er en gammel drøm for Malene om at åbne egen forretning, der er gået i opfyldelse. Hun har bare gået og ventet på, at hun fik tid og overskud til det.

Tidligere har hun arbejdet sammen med sin mand, Jeppe, om et online marketingsfirma, der har kontorfællesskab i Nupark. Malene har taget sig af de administrative opgaver fra hjemmet i Halgård, men nu skal hun altså koncentrere sig 100 procent om butikken.

- Vi åbner også en webshop. Det er man nødt til - ellers kan man ikke klare sig, mener Malene, der også tror på, at det er vigtigt at gøre noget anderledes for at klare sig i konkurrencen.

- Man skal tænke ud af boksen, mener hun og fortæller, at tanken blandt andet er at åbne en ammecafé i baglokalet.

- Folk skal være velkommen til at komme ind til os for at få skiftet en ble eller få varmet en flaske, tilføjer Rikke, der som mor har erfaret, at det kan være svært at finde steder, der er egnet til det, når man er ude at shoppe i Holstebro.

I den seneste tid har to børnetøjsbutikker i Holstebro drejet nøglen, men Malene tror fuldt og fast på, at det kan lade sig gøre at drive en forretning med tøj til de mindste.

- Beliggenheden er god - vi ligger ikke gemt væk. Og så gælder det om at gøre opmærksom på sig selv - det kan min mand hjælpe med - og om at gå 100 procent ind for det, mener Malene Jørgensen, der brænder for sin nye butik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce