Annonce
Struer

Mor og far klar til Morten Andersens store fest

Mor og far er inviteret med til festlighederne, når sportsstjernen Morten Andersen får sin bronzebuste stillet op i amerikansk fodbolds "Hall of Fame". Dagbladet mødtes med Hanne og Erik Andersen i hjemmet i Bremdal forud for rejsen til USA. Foto: Jens Work Kristensen

Det er nu i weekenden, den pensionerede kicker Morten Andersen, træder ind i amerikansk fodbolds "Hall of Fame". Dagbladet mødtes med de forventningsfulde forældre hjemme i Bremdal forud for festlighederne.

Bremdal: - Nu skal vi til fest!

Hanne Andersen stråler om kap med det skarpe sollys på en dag, hvor det handler om hendes og ægtefællen Eriks stolthed, sønnen Morten Andersen, og deres forventninger til de kommende dages festivitas i USA, hvor sønnen træder ind i sportlegendernes "Hall of Fame".

- Det er et stort projekt i USA. Amerikanerne går sådan op i persondyrkelse, siger Erik Andersen.

Som forældre har de to fulgt Morten Andersens karriere i amerikansk fodbold, dog mest på distance, men nu får de lejlighed til at deltage i fejringen af sønnens optagelse i Hall of Fame, der i forvejen rummer hundredvis af de største stjerner inden for sporten.

Det selskab har Morten Andersen skrevet sig ind i efter en lang karriere som kicker, hvor han fortsat står som den mest scorende spiller nogensinde, otte år efter han gik på pension. Og forældrene er inviteret med til en lang række af ceremonier og aktiviteter i forbindelse med den hæder, deres søn bliver genstand for i løbet af de kommende dage.

- Vi glæder os da. Det største problem bliver nok varmen, for der er varmt i Canton, hvor det hele foregår. Der kan blive op til 40 grader. Og vi er jo gamle folk. Men nu ser vi, hvad der sker. Og det skorter ikke på service, siger Hanne Andersen, der kan se frem til komfortable hotelværelser, fede fester og bil med privatchauffør - alt sammen betalt af arrangørerne.

Annonce

Vi skal bo med Morten og hans familie. Vi er familiegruppen, og vi er blevet inviteret til at deltage i det hele. Morten alene har fået lov til at invitere 400 gæster til den private fest, der foregår lørdag aften.

Erik Andersen, far til sportsstjernen Morten Andersen, der bliver optaget i amerikansk fodbolds Hall of Fame.
Morten Andersen opnåede at blive den mest scorende spiller, inden han trak sig tilbage fra amerikansk fodbold i 2008. Her en situation, hvor han har scoret sejrsmålet for Atlanta Falcons. Arkivfoto: Tami Chapell/Scanpix

Barndomshjemmet i Bremdal

- Vi klapper i vores små hænder og nikker og smiler og synes, det er fantastisk, siger Hanne Andersen.

Vi mødes i Morten Andersens barndomshjem på Mågevej i Bremdal, hvor forældrene hver dag kan nyde den altid foranderlige udsigt over Struer Bugt, lige fra Venøs sydspids og til dæmningen ved Kilen.

Det lille skilt med Mortens navnetræk hænger stadig på døren til sønnens gamle værelse, klos op ad tvillingebror Jakobs værelse.

- Se, de er da yndige, siger Hanne Andersen, mens hun holder de to sønners portrætter anno 1961 frem.

Forældrene husker tilbage til dengang, huset genlød af drengelatter, og der altid var liv i haven og ude på gaden, hvor drengene spillede rundbold og fodbold.

Utallige bolde er endt i det gigantiske brombærkrat neden for skrænten. Og her står det store egetræ stadig og deler udsigten over bugten i to.

- Dér byggede de engang en hule. Det var oppe i det der træ, siger Hanne Andersen.

Men den tid er for længst passé, og Morten Andersens børneværelse er i praksis inddraget til brug for overnattende gæster. Og nu er det forældrenes tur til at bo hos sønnen.

Inviterer 400 gæster til fest

- Vi skal bo med Morten og hans familie. Vi er familiegruppen, og vi er blevet inviteret til at deltage i det hele. Morten alene har fået lov til at invitere 400 gæster til den private fest, der foregår lørdag aften, fortæller Erik Andersen.

Kufferterne står klar til rejsen til USA. Og i stuen hænger bluser og kjoler i metermål på et garderobestativ, klar til at blive pakket ned.

- Det bliver helt kongeligt. Men vi kommer jo nok over det, tilføjer Hanne Andersen, der har været inde i byen for at købe dannebrogsflag i stof til turen.

Festlighederne i USA starter i dag, hvor der er fodboldkamp om aftenen. Fredag er der fest, hvor de syv spillere, som bliver hædret i år, får hver sin guldjakke overrakt.

- Det er i den forbindelse, Morten skal holde tale, fortæller de stolte forældre.

Lørdag kommer så afsløringen af bronzebusterne i Hall of Fame, og om formiddagen er der parade, hvor de hædrede spillere kører i åben bil gennem byen. Og så videre, og så videre.

Alt i alt bliver det til 18 aktiviteter, som Morten Andersen skal deltage i på blot fire dage.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce