Annonce
Holstebro

Mor kører karriere - far kører i lavere gear

Hjemme hos Lone Nørgård Holst-Hansen det er kvinden, der kører karriere - som direktør i hovedstaden - og manden, der har styr på børn, tøjvask, madlavning og lektielæsning. Foto: Jørgen Kirk

I cirka hvert tredje parforhold tjener kvinden mere end manden. Det kan være svært for manden at acceptere, men sådan er det ikke hjemme hos Lone Nørgård Holst-Hansen i Bremdal.

Bremdal: I langt hovedparten af alle parforhold er det fortsat manden, der tjener mest. Men kvinderne haler ind på mændene. Det seneste 30 år er antallet af parforhold, hvor kvinden hiver flest penge hjem, fordoblet.

Lone Nørgård Holst-Hansen fra Bremdal er én af disse kvinder. Tre dage i ugen arbejder hun i hovedstaden som direktør for StøtteCompagniet og har dermed overladt stort set alle huslige pligter og al familieopfølgning til børnenes far, Per Holst-Hansen, som arbejder på en lokal skole.

- Alle vores venner og familie ved, at det er Per, der sørger for, at der er blomster, at der er gjort rent, og at der er tøj. Det har altid været sådan, og han er bare bedst til det, fortæller Lone Nørgård Holst-Hansen.

Hvordan kan du føle dig som en rigtig mand, når du står med alle de huslige pligter og børnene og tjener mindre end din kone?

- Rigtige mænd gør det, de kan lide. Så er den ikke længere, siger Per Holst-Hansen.

Og der bliver stadig flere mænd, som Per Holst-Hansen, siger lektor Kenneth Reinecke fra Roskilde Universitet.

- Flere og flere mænd får et fuldstændig afslappet forhold til, at kvinden tjener mest og sørger for at bygge deres identitet op på andet end de gamle idealer om manden som hovedforsørger. De tænker: Det er super fedt. Jeg er sgu' da ligeglad. Vi kan stadig rejse to gange om året, og jeg behøver ikke arbejde så meget, for du har en god løn, så vi både kan betale husleje og sommerhus, siger Kenneth Reinecke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Annonce