Annonce
Danmark

Mogens Jensens og firbenets hale

Der er tilsyneladende ikke mange, der tror, at Mogens Jensen er en beregnende, ond mand, der med vilje har tilsidesat Grundloven for at nedlægge hele mink-erhvervet uden at have lovhjemmel til det. Når man læser ugens ledere i gennem får man mere det indtryk, at Mogens Jensen har spillet rollen som firbenets hale, der i særligt tilspidsede situationer bliver efterladt for, at den ende af dyret, hvor hjernen sidder, kan nå at stikke af.

I Børsen mener chefredaktør Bjarne Corydon for eksempel, at man hurtigst muligt skal glemme Mogens Jensen: ”Han har hele vejen igennem været en lille fisk. Temmelig sikkert uden væsentlig reel indflydelse i almindelighed – og næppe heller i selve minksagen, ministeransvar eller ej”, skriver chefredaktøren.


Annonce

Man får det indtryk, at Mogens Jensen har spillet rollen som firbenets hale, der i særligt tilspidsede situationer bliver efterladt for, at den ende af dyret, hvor hjernen sidder, kan nå at stikke af.


Jyllands-Postens leder kommer rundt om den mærkelige situation, at fødevareminister Mogens Jensen var holdt ude i mørket, når det handlede lovgrundlag for at nedslagte alle mink i Danmark manglede, mens andre af regeringens ministre var orienteret om det.

Der står: ”Mogens Jensen bedyrer at have været holdt i uvidenhed og sender derfor ansvaret videre til embedsmændene, men redegørelsen viser, at hele seks ministre allerede 1. oktober fik at vide, at det ville kræve ny lovgivning at aflive alle mink i Danmark”.

I Politiken bliver mere af skylden lagt over på Mogens Jensens skuldre. ”Mogens Jensen svigtede sit ansvar som minister. Ikke bare har han ansvaret for den manglende hjemmel, inden aflivningen af de raske mink overalt i landet begyndte – selv efter at han og ministeriet blev utvetydigt klar over det. Lod han de uhjemlede aflivninger køre videre for fuld skrue”.

I Ekstra Bladet konstaterer lederen:” Det har aldrig handlet om, hvorvidt fødevareminister Mogens Jensen skulle gå eller ej. Det handlede hele tiden om at få fødevareministerens afgang til at række som offer og statsministeren til at gå fri”.

I naturen er firbenet det eneste dyr, der kan gå fri ved at udføre selvamputation og efterlade en sprællende hale, mens det selv stikker af. Men som der står på hjemmesiden Videnskab.dk, så kan det godt være, at firbenet "redder livet, men det bliver upopulær". Den helingsproces, der følger efter, vil ikke give firbenet helt den samme hale som før - og det kan føre til, at de andre firben ikke ikke er helt trygge ved halesmideren mere. Hvis det for eksempel er en han, der smider halen, skal han ikke regne, med at hunnerne er interesserede i ham mere.

Der står på Videnskab.dk: "Hunner går som bekendt efter de flotteste hanner, så selv om denne bruskhale jo faktisk er et udtryk for, at hannen er stærk og en rigtig overlever, vælger hunnerne altså ofte disse hanner fra, alene fordi de ser forkerte ud".

Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce