Annonce
Navne

Moderne femkæmper vandt det hele

Den tidligere moderne femkæmper Eva Fjellerup vandt i løbet af få år fem verdensmesterskaber for Danmark. Arkivfoto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix
Som den mest vindende udøver i moderne femkamp i halvfemserne blev Eva Fjellerup synonym med sportsgrenen. 30. april fylder hun 60 år.

60: Eva Fjellerup blev som barn undervist i svømning af Ragnhild Hveger, der i sin egen karriere havde sat mange verdensrekorder som svømmer. Hun spåede den unge svømmelærling en stor karriere.

Men det var ikke nok for Eva Fjellerup at blive i vandet.

Hendes multitalent udfoldede sig i stedet i disciplinen moderne femkamp, der kombinerer svømning med pistolskydning, terrænløb, ridebanespringning og kårdefægtning.

Annonce

30. april fylder femkæmperen 60 år og kan se tilbage på en ungdom, hvor talentet for alvor fik luft under vingerne.

En enkelt af de fem discipliner stod dog i vejen.

- Jeg indså, at jeg var god til fire af disciplinerne, men der var bare ikke et særligt højt niveau for fægtning i Danmark, siger Eva Fjellerup.

Det var der til gengæld i Sverige, og som 25-årig rykkede hun teltpælene op og flyttede over sundet.

Tre år senere, i 1990, blev hun for første gang verdensmester.

I løbet af halvfemserne vandt Fjellerup hele fem VM-titler for Danmark. Ingen var lige så dominerende i sporten som hende.

- Det er altid nemmest at være på vej frem mod et mål. Når man først står med triumfen på toppen, kan det være svært at sætte sig nye målsætninger, siger Eva Fjellerup.

- Så jeg udviklede hele tiden på tekniske detaljer og i at præstere på konstant højt niveau. Det var hårdt, men jeg trivedes i det, fortæller hun om sin tid i sporten.

Det er altid nemmest at være på vej frem mod et mål. Når man først står med triumfen på toppen, kan det være svært at sætte sig nye målsætninger.

Fjellerup havde også OL-ambitioner. De havde dog dårlige udsigter, da moderne femkamp først blev tilføjet for kvinder i 2000.

Den danske femkæmper måtte derfor søge andre veje for at realisere sin OL-drøm, og det lykkedes hende at kvalificere sig i fægtning til OL i Atlanta i 1996.

Efter hun indstillede sin egen sportskarriere, var Eva Fjellerup træner for de svenske og australske landshold i moderne femkamp.

Siden har hun arbejdet med personlig udvikling af idræts- og erhvervsfolk og i de seneste år med HR i energibranchen.

Eva Fjellerup bor sammen med sine to børn på 21 og 23 år, som dog ifølge hende "nok snart flyver fra reden".

Fødselsdagen skal fejres med et godt måltid med den nærmeste familie, og så har hun planer om en større fest på den anden side af sommerferien.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce