Annonce
112

Mobiltelefonen afslørede 31 hash-kunder

Telefonen åbenbarede nemlig en lang række tekstbeskeder mellem den 18-årige og hans kunder. Arkivfoto: Rune Feldt-Rasmussen
Da politiet fik adgang til indholdet af formodet hashhandlers mobiltelefon, fandt det 31 kunder, der nu kan se frem til en sigtelse.

Holstebro: De kommer fra Hvide Sande, Thyborøn og Vinderup.

Men størstedelen af de 31 personer, der nu kan se frem til et besøg fra politiet og en sigtelse for at købe euforiserende stoffer, kommer fra Holstebro.

De mange sigtelser kommer efter, at politiet har fået adgang til indholdet af en mobiltelefon tilhørende en 18-årig ung mand, som politiet mistænkter for at sælge hash:

- Mobiltelefonen fandt vi i forbindelse med en ransagning for et stykke tid siden. Den har nu bekræftet vores formodning, fortæller politikommissær Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Telefonen åbenbarede nemlig en lang række tekstbeskeder mellem den 18-årige og hans kunder:

- Vi kan ud fra beskederne se, at man aftaler, hvor meget der skal købes og prisen, fortæller Lilian Jensen.

Samlet set har man ved at koble telefonnumrene fra beskederne fundet frem til 31 personer, som politiet mener, har købt hash af den 31-årige mand.

- De vil nu blive kontaktet og præsenteret for en sigtelse, fortæller Lilian Jensen.

Fremgangsmåden minder meget om den, der blev brugt, da politiet i Skive i sidste uge fandt frem til 275 formodede købere af kokain i Skive. Men det er en tilfældighed, mener Lilian Jensen

- Det er en efterforskning, der har været undervejs et stykke tid, siger Lilian Jensen.

Straffen for besiddelse af hash er typisk en bøde og en plet på straffeattesten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kiosk ramt af indbrud

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

Annonce