x
Annonce
Lemvig

Missionen lykkedes: Læge fundet til Thyborøn

Nu er der fundet en afløser, når Hans Holmsgaard forlader lægestillingen i Thyborøn til sommer. Foto: Morten Stricker.
Praktiserende læge Jens Thygesen overtager de to ledige lægeklinikker i Thyborøn 1. juli

Thyborøn: Det er lykkedes at finde en ny praktiserende læge, som vil overtage de to ledige lægepraksis i Thyborøn.

De to klinikker er ledige fra 1. juli, da Hans Holmsgaard stopper denne dato, og der også er en ledig praksis efter afdøde Viggo Kragh Jørgensen. Region Midtjyland har haft den annonceret ledige, og der kom to bud på den samlede lægepraksis fra to såkaldte PLO-læger - altså privatpraktiserende læger. De to har givet et bud på at overtage de to ledige praksis, og ud fra det højeste bud, er det besluttet, at det er praktiserende læge Jens Thygesen, der er vinderen er dette udbud. Dermed har han erhvervet sig retten til at drive to klinikker i Lægehuset på Ærøvej.

Dermed er det lykkedes for regionen at løse opgaven med at få besat de to ledige praksis. I fællesskab med PLO-Midtjylland, Lemvig Kommune, lokale borgere og erhvervsliv har man fået bredt annonceringen bredt ud, og det har altså givet bonus, så man ikke i Thyborøn som så mange andre steder har skullet overlade det til et privat firma eller til regionen selv at drive disse lægeklinikker.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce