Annonce
Lemvig

Miraklernes tid er ikke forbi: Mistede sin elskede Martha, men fandt Anna Margrethe

Den tidligere borgmester i Lemvig, Jens Kristian Skovmose fylder 80år. Foto: Morten Stricker
Tidligere borgmester Jens Kristian Skovmose fylder 80 år, og han mødte kærligheden igen, efter han mistede sin Martha tilbage i 2012

Bøvlingbjerg: - Jeg troede ikke, livet havde mere at byde på. Men miraklernes tid er ikke forbi endnu.

Tidligere borgmester i Lemvig Kommune, Jens Kristian Skovmose, mistede i 2012 sin elskede Martha, da hun døde efter mange års tiltagende svagelighed, sygdom og til sidst plejehjemsophold. De nåede at holde guldbryllup, selv om Martha var syg.

Men der gemte sig alligevel mere til Jens Kristian Skovmose. Ved en sølvbryllupsfest havde han mødt Anna Margrethe Volder fra Fyn, som var enke. Hun stammer fra Møborg, og hendes søster bor i Bøvling, og Anna Margrethe Volder er både døbt, konfirmeret og gift i valgmenighedskirken i Bøvling.

Nu er hun også gift på Nr. Vosborg. Hun og Jens Kristian Skovmose fandt hurtigt ud af, at der var mere i livet til dem begge, og de blev gift for seks år siden af viceborgmesteren i Holstebro Kommune. Det var jo i den kommune, brylluppet foregik, så Lemvig-borgmesteren måtte ikke vie dem.

- Det var en stor beslutning for Anna Margrethe om at flytte til Vestjylland efter næsten 50 år på Fyn. Jeg er glad for, at vort venskab og kærlighed betød mere end Fyn. Vi nyder livet sammen. Anna Margrethe er meget kreativ, når det gælder syning og strikkemønstre, og hun er rigtig dygtig i køkkenet. Vi går begge op i at holde haven pæn, siger Jens Kristian Skovmose.

Anna Margrethe Volder har hurtigt engageret sig i lokalsamfundet i Bøvling og deltager aktivt i frivilligt arbejde og i kor med mere.

Jens Kristian Skovmose runder de 80 år på torsdag den 15. august. Inde i avisen fortæller han om livet, som det har formet sig efter borgmestertiden, og hvordan han er kommet godt over en blodprop i hjernen for et års tid siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce