Annonce
Vinderup

Minkavlere og sympatisører: Massiv demonstration langs Struer Landevej

Massiv demonstration i dag på Struer Landevej. Traktorerne holdt i begge sider af vejen, så langt synet rækkede. Foto: Morten Stricker
Annonce

Holstebro: Hundredvis af minkavlere og sympatisører med branchen indtog fredag formiddag Struer Landevej. I begge sider af vejen - fra DSV Frø (tidligere Hundsballe Frø, red.) og flere kilometer vestpå holdt hundredvis af traktorer, personbiler og lastvogne i siden af vejen for at deltage i demonstrationen.

Arrangementet, der var sat i søen af en vestjysk minkavler, var scene for demonstration mod regeringens nedlukning af branchen og million-aflivningen, der nu er undervejs.

En af de fremmødte var 55-årige Preben Enevoldsen. Han har minkfarm ved Borris og havde taget turen op til Holstebro i dag.

- Jeg kom i zone som en af de første, da der faldt to farme nede ved Troldhede, så jo, jeg har været i gang med aflivningen. Det har været træls. Jeg har haft en rigtig god farm gennem 33 år og er altid gået meget op i avlsarbejde, og det er da træls at skulle smide sådan nogle dyr i en container, siger han.

Landmænd og minkavlere demonstrerede i deres traktorer på Struer Landevej imod regeringens beslutning om aflivning af alle danske mink. Foto: Morten Stricker

Han er en af dem, der mener, at det, der foregår nu, er spild af samfundets penge.

- Det er svært at argumentere mod Cluster-5, men der er jo omvendt også eksperter, der mener, at de kommende vacciner godt kan slå den her type ned, og det er overdrevet, det man gør nu, hvor man fuldstændig slår erhvervet ihjel, siger han.

Flere minkfarme vil i denne tid have fuld erstatning - ekspropriering af deres farme - det mener Preben Enevoldsen også er vejen at gå:

- For man nedlægger jo erhvervet med det her, siger han.

Dagens demonstration, der havde fået politigodkendt demonstrationen fra klokken 10 til klokken 13, udgjorde en del trafikale udfordringer. Derfor måtte politiet da også med jævne mellemrum spærre vejen i den ene retning, da traktorerne skulle have plads til at vende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Struer

Forbløffende balance på regnskabet

Annonce