Annonce
Holstebro

Ministeren så sin naturnationalpark for første gang: Man får lyst til at snøre skoene og gå en lang tur

Miljøminister Lea Wermelin besøgte for første gang den nyudnævnte naturnationalpark i Stråsø. Foto: Morten Stricker
En ulvelort var det tætteste, ministeren kom på det omdiskuterede dyr, da hun besøgte det, der skal blive til Stråsø Naturnationalpark.

Stråsø: En hjort løb gennem lynget.

Men det var også det.

Ingen ulve, ingen krondyr eller bævere bød miljøminister Lea Wermelin (S) velkommen, da hun mandag for første gang besøgte Stråsø Plantage og det område, som hun i sidste uge udpegede som naturnationalpark.

Annonce

En ulvelort var det tætteste, ministeren kom på det omdiskuterede dyr, mens hun fik fortalt om alle parkens seværdigheder, og hvorfor den er unik - ud over bestanden af ulve:

- Man får jo bare lyst til at snøre skoene og gå en tur, lød det fra Wermelin, da hun på halvanden time og meget komprimeret form havde fået serveret alt det unikke, den kommende nationalpark har at byde på:

- Det handler både om bedre og mere natur. Og det landskab og den natur, som man har at byde på i Stråsø er helt unik. Og jeg er glad for, at vi kan få områder, hvor naturen får plads til at udvikle sig på mere naturlige præmisser - og som skaber endnu mere spændende naturoplevelser.


Det handler både om bedre og mere natur. Og det landskab og den natur, som man har at byde på i Stråsø er helt unik. Og jeg er glad for, at vi kan få områder, hvor naturen får plads til at udvikle sig på mere naturlige præmisser - og som skaber endnu mere spændende naturoplevelser.

Lea Wermelin, miljøminister


Men det giver i sig selv vel ikke ret meget ny natur at udpege allerede eksisterende natur?

- Der vil også komme ny natur. Og mere specielt, mere varieret og urørt natur, lød det fra Lea Wermelin.

En ulvelort fortæller ikke bare en historie om, hvad rovdyret faktisk spiser, men den er også et synligt bevis på dyrets tilstedeværelse i Stråsø. Foto: Morten Stricker

Ingen bisoner

Den kommende naturnationalpark bliver på 3500 hektar, hvoraf størstedelen ligger i Holstebro og Herning Kommune - men også med en lille afstikker ind i Ringkøbing-Skjern, hvorfor repræsentanter fra alle tre kommuner var inviteret med ministeren på besøg i den kommende naturnationalpark.

Politik er politik, og politik er også selfies. Foto: Morten Stricker

Regeringen har lagt op til, at der kan sættes vilde dyr ud i nogle parkerne - blandt andet bison og elge.

Men det, skal man ikke forvente, kommer til at ske i Stråsø, hvor der kun er planer om at lave hegn eller slet ingen hegn for, at det øvrige dyreliv kan bevæge sig frit:

- Men her er så mange andre unikke vilde dyr. Men der kan komme heste eller andre dyr, der skal være med til at pleje naturen. lød det fra Lea Wermelin.

Stråsø Plantage er blandt andet kendt for den store bestand af krondyr, som lever i området. Også traner, ulve, bævere og andre sjældne arter lever i området, som indeholder både heder, indlandsklitter, ådale, moser og enge.

Parken kommer til at bestå af 400 hektar løvskov, 1100 hektar nåleskov og 2000 hektar åben natur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce