Annonce
Ulfborg/Vemb

Minister mødte vestjysk modvind til ulvemøde

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) deltog torsdag aften i et debatmøde om ulven i Ulfborg. - Det er her, man skal være som minister. Man skal være der, det gør ondt, og hvor udfordringen er, siger Jakob Ellemann-Jensen. Foto: Morten Stricker

Den nyligt tiltrådte miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), deltog torsdag aften på et debatmøde om ulven i Ulfborg, hvor især den nye definition af en problemulv skabte røre.

Ulfborg: Arrangørerne bag ulvemødet i Ulfborg, der fandt sted torsdag aften i Vestjydsk Fritidscenter, havde svært ved at holde styr på de indlæg, der kom fra borgerne. På trods af flere gentagelser om, at spørgsmålene skulle holdes kort, blev de mange spørgsmål fra salen, der talte lidt under 300 mennesker, langt fra korte.

De fleste af spørgsmålene var rettet imod den nyligt tiltrådte miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), og drejede sig i høj grad om den nye definition af problemulve, som regeringen tidligere på dagen havde præsenteret. I særlig grad blev der sat spørgsmålstegn ved den dokumentation, som borgere, der oplever ulven indenfor 50 meter på ejendommen, skal levere til Miljøstyrelsen, inden de må gribe til handling.

- Det er jo en helt umulig opgave. Ulven kommer jo om natten, og hvordan skal man kunne holde øje med og dokumentere det - og så ikke bare én, men gentagne gange, siger 72-årige Villy Hove fra Holstebro, der medbragte tre spørgsmål til mødet, som han gerne ville stille. Alle tre til ministeren.

Annonce

Det, som jeg umiddelbart ville gøre som borger, det er først og fremmest at kontakte Miljøstyrelsen. Og så ville jeg tage min telefon frem, som de fleste nok er i besiddelse af, og så ville jeg tage ud og tage et billede af den her ulv. Det ville i hvert fald være et godt første skridt

Jakob Ellemann-Jensen (V), miljø- og fødevareminister.
Foto: Morten Stricker

Dokumentation

- Det, som jeg umiddelbart ville gøre som borger, det er først og fremmest at kontakte Miljøstyrelsen. Og så ville jeg tage min telefon frem, som de fleste nok er i besiddelse af, og så ville jeg tage ud og tage et billede af den her ulv. Det ville i hvert fald være et godt første skridt, forklarer Jakob Ellemann-Jensen.

Men er et sløret billede fra en mobiltelefon nok til at kunne fastlægge, om der er tale om den samme ulv, der kommer igen gentagne gange?

- Ja. Du og jeg ville nok ikke kunne kende forskel. Men de her ulveforskere, de er altså ret dygtige mennesker. De er i stand til at spotte kendetegn og andet, der kan identificere ulvene, siger ministeren.

Udover miljø- og fødevareministeren talte debatpanelet også indehaver af Storålam, Jørgen Blazejewicz, Anders Bune, borger og formand for Danhostel Fjaltring og Jan Eriksen, formand for Vildtforvaltningsrådet. Det var dog udelukkende indlæggene fra Jørgen Blazejewicz og Anders Bune, der trak klapsalver.

- "Alle ulve er problemulve for dem, der skal leve med dem," var blandt andet en af udtalelserne fra Anders Bune, der vækkede både klapsalver og pift i salen.

Og det gik da heller ikke Jakob Ellemann-Jensen næse forbi, at de vestjyske borgere til mødet måske ikke alle sammen delte hans tiltro til den nye definition af en problemulv.

- Jeg kan jo godt læse folks ansigter, og jeg kan også godt fornemme, hvad det er, folk reagerer på. Og jeg er da ikke i tvivl om, at de fleste herinde havde sat større pris på, at jeg var kommet med et forslag, der hedder, at nu rydder vi butikken - nu skal der ikke være ulve i Danmark. Men hvis jeg ikke troede på det her, var jeg aldrig kommet med det, siger ministeren.

Mødet startede med et oplæg fra Efter en spørgerunde, hvor langt fra alle håndsoprækninger fra salen nåede at blive imødekommet, sluttede mødet af med en fællessang.

Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce