Annonce
Holstebro

Minimumsnormeringer: Vil bruge én million på at uddele fire millioner

- Det undrer mig, at man skal betale næsten en femtedel i administration. Det kan ikke være ret dyr at fordele, når man anvender den almindelige fordelingsnøgle. Det svarer jo til en almindelig budgetforhøjelse. Det er en pose penge, man ikke må tage forældrebetaling af og ikke bruge til private institutioner, kritiserer Ivan Holck Jensen, formand for BUPL MidtVestjylland. Genrefoto/arkiv: Peter Leth-Larsen
Vuggestuer og børnehaver risikerer at gå glip af en femtedel af de midler, som regeringen i år sender til Holstebro til ekstra pædagogisk personale.
Annonce

Holstebro: Holstebro Kommune får tildelt 5,4 millioner kroner til et normeringsløft i 2020, men står det til forvaltningen vil 20 procent af pengene vil slet ikke komme ude i børnehaver og vuggestuer i form af ekstra varme hænder. I stedet vil det blive brugt på husleje, it, kompetenceudvikling, dokumentation med mere.

Formanden for BUPL MidtVestjylland, Ivan Holck Jensen, undrer sig såre.

- Er det rimeligt, at man bruger én million kroner på at administrere fire millioner - og hvad så de kommende år, når beløbet bliver godt ti millioner? spørger Ivan Holck Jensen.

Af indstillingen fremgår det, forvaltningen også foreslår, at udmøntningen tager udgangspunkt i samme vægtede fordeling imellem vuggestuebørn, børnehavebørn og specialgruppebørn, som gælder nu.

- Det kan ikke være ret dyrt at fordele, når man anvender den almindelige fordelingsnøgle. Det svarer jo til en hel almindelig budgetforhøjelse, siger Ivan Holck Jensen.

Betingelsen for at modtage midlerne er, at tilskuddet anvendes til pædagogisk personale i kommunale, selvejende og udliciterede daginstitutioner samt puljeinstitutioner i form af løn- og pensionsudgifter.

- Der står i rammerne for udmøntningen, at man kan tage 20 procent til relaterede udgifter, men der står ikke skal, og andre kommuner uddeler altså det fulde beløb uden at trække en femtedel fra til administration, kritiserer Ivan Holck Jensen.

Børn- og familieudvalget behandler sagen på mødet torsdag. Hverken politikere eller forvaltning har ønsket at udtale sig forud for mødet. Hvis udvalget vælger ikke at lytte til sin forvaltning og bruge det fulde beløb på varme hænder, kan der ansættes ekstra 12,8 medarbejdere i daginstitutionerne i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Holstebro

Med benzin i blodet

Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce