Annonce
Holstebro

Miniature-modellen giver det bedste indtryk af huset

Carporten var klar på modellen, som Lars Kongsgaard onsdag fik overrakt foran sit kommende hus i Strandbjerggårdparken af direktør Gorm Lind (til venstre) fra byggevirksomheden og Stiven Schmidt, Modelhuset. Selve huset mangler endnu montering af vinduer og opførelse af carport og skur.  Foto: Morten Stricker
Det giver bedre og hurtigere salg, når en byggevirksomhed kan supplere tegninger af et nyt hus eller projekt med en model, viser erfaringer fra Modelhuset i Nupark.
Annonce

Holstebro/Struer: - Vi laver jo mange nye huse, og det kunne være en sjov lille gimmick fremover at kunne aflevere en model af det nye hus med vores logo på til ejerne  - og når vi skal aflevere materiale i en konkurrence at kunne supplere med en model af det kommende byggeri.

Sådan siger Gorm Lind, direktør i byggefirmaet Børge Lind & Sønner, der onsdag kunne overrække en model af et splinternyt hus i Strandbjerggårdparken i Bremdal til ejeren, Lars Kongsgaard. Her er firmaet i gang med et byggeprojekt med otte mindre boliger. De seks er allerede solgt, og den første bolig bliver efter planen afleveret til november.

Annonce

Ejeren glæder sig

Lars Kongsgaard, 33, vandt modellen i en konkurrence og glæder sig rigtig meget til at flytte ind i huset, hvor ydermurene er rejst og taget netop færdigt, så det er begyndt at ligne noget.

Han blev meget imponeret, da han onsdag fik modellen overrakt.

- Det er super-fedt, smilede han.

Lars Kongsgaard var meget begejstret over at få modellen af sit kommende hus overdraget. Foto: Morten Stricker

Han er blevet lovet at få nøglerne overdraget 6. november, og det skal nok skal gå i opfyldelse, lover Gorm Lind.

Lars Kongsgaard glæder sig til at få fast tag over hovedet, idet han efter en skilsmisse på Thyholm sidste sommer har boet forskellige steder og lige nu bor på en nedlagt landejendom.

Fra ægteskabet har han to piger på to og fem år, som han glæder sig til at bo sammen med på deltid.

- Der et et børneværelse til hvert af pigerne, så det er helt perfekt, siger han.

Han kalder også det nye hus perfekt.

- Det er vedligeholdelsesfrit, så man kan bruge fritiden på noget andet.

Lars Kongsgaard har en travl hverdag som sælger af personbiler hos VW Tang i Holstebro. Fritiden bruges blandt andet med jagt og i netværket Round Table.

- Det var kammeratskabet og netværket, der fik mig til at vælge netop Struer, fortæller han.

Annonce

Nøjagtig model

Den nøjagtige model af huset er leveret af Stiven Schmidt, der har sin virksomhed Modelhuset i Nupark ved Holstebro.

Han fik ideen til sin virksomhed, mens han arbejdede hos HTH Køkken i Holstebro.

Modelhuset

Modelhuset, Nupark, Holstebro, ejes af Stiven Schmidt.

Modelhuset får via samarbejdspartnere produceret fysiske modeller af byggeprojekter, der er på tegnebrættet. På den måde kan arkitekter, kommuner, bygherrer og andre helt konkret vise en model frem af det projekt, der er på trapperne, således at potentielle købere eller brugere lettere kan forestille sig, hvordan det kommer til at se ud, når byggeriet går fra projekt til virkelighed. Arkitektens tegninger kommer ind i Modelhusets dataprogram, og herefter kan der laves en 3D-model ud fra tegningerne. Modellerne laves typisk i træ eller plastik.

Steven Schmidt foretager også 3D laserscanninger af bevaringsværdige bygninger. 3D laserscanning fungerer ved, at der bliver skudt millioner af punkter ud i bygningernes rum. Alle prikkerne har et koordinat, og det gør, at alt bliver målbart. Resultatet bliver en 3D-tegning, hvor der er 100 procent styr på dimensionerne. Samtidig har man præcist overblik over, hvor der er hulrum og rørlægning.

Et flere måneder langt scanningsprojekt har været af Ny Carlsberg Glyptoteket i København.

Her stod visualiseringer højt på kundernes ønskeliste, og det satte gang i tankerne hos ham. For hvis kunder havde behov for at få en 3D-visualisering af noget så enkelt som et garderobeskab, måtte der da også være et marked for visualiseringer af bygninger og andet.

Arkitektens tegninger kommer ind i Modelhusets dataprogram, og herefter kan der laves en 3D-model ud fra tegningerne. Modellerne laves typisk i træ eller plastik. Foto: Morten Stricker

- Det var tydeligt at se, at mange har svært ved at forestille sig, hvordan noget kommer til at se ud, bare ved at kigge på tegninger. Nu kan man med modellen helt konkret se, hvordan et hus kommer til at tage sig ud - bare i en mindre målestok, siger Stiven Schmidt.

Annonce

Samarbejdspartnere

Modellerne fremstilles i træ eller plastik hos en af Modelhusets samarbejdspartnere ud fra de tegninger, han leverer. En model koster fra 2.000 kroner og opefter afhængig af detaljer, så det er typisk i forbindelse med planlægningen af et større antal boliger og projekter, at teknikken anvendes. Modelhuset har blandt andet leveret 3D-modeller til et boligudviklingsselskab.


Nu kan man med modellen helt konkret se, hvordan et hus kommer til at tage sig ud - bare i en mindre målestok


- De fik et langt større og hurtigere salg, da de begyndte at vise fysiske modeller i stedet for tegninger. Det gør det nemmere for kunderne at forholde sig til projektet, og selskabet har besluttet, at der fremover skal laves modeller af alle deres projekter, oplyser Stiven Schmidt.

Ud over at producere 3D-modeller leverer Modelhuset også virtual reality-video, hvor man på skærmen kan opleve, hvordan både bygninger, indhold og omgivelser kommer til at tage sig ud.

- Det har en fantastisk virkning. Man kan genskabe hele det kommende boligmiljø, forklarer han.

Et boligudviklingsselskab fik et langt større og hurtigere salg, da de begyndte at vise fysiske modeller i stedet for tegninger, fortæller Stiven Schmidt fra Modelhuset. Foto: Morten Stricker

De virksomheder, der vil anvende modeller eller virtual reality i salgsprocessen, vil få en klar fordel, mener Stiven Schmidt.

- Det giver en form for tryghed og sikkerhed. Man kan sammenligne det med, at man i stedet for blot at se fotoet af en bil får en prøvetur i den, mener indehaveren af Modelhuset.

Annonce

Stiven Schmidt

Stiven Schmidt, 41, etablerede Modelhuset sammen med en partner i 2016, kom på fuld tid april 2018 og har været soloejer siden sommeren sidste år.

Han stammer fra Skjern-Tarm, hvor han i 1999 tog HTX-studentereksamen fra Skjern Tekniske Skole. Efter et par år i forsvaret kom han i voksenlære som tømrer hos to Holstebro-virksomheder. Tanken var at supplere med en ingeniøruddannelse, men teknikken blev i stedet indøvet med praktisk erfaring og mellemleder job hos Midtjysk Albyg i Aulum og NCC-opgaver i Norge, hvor han blev leder for en 40 mand stor tømrerafdeling.

Af hensyn til familien flyttede han i 2014 tilbage til Holstebro og begyndte som konsulent hos HTH.

Stiven Schmidt er gift med Mona, der er fysioterapeut. Parret har sønnen Leander, ni og datteren Celina, seks.

Familien bor på Krimpendam i Holstebro tæt på skoven, hvor far og søn boltrer sig lidt på mountainbike-cyklerne. Stiven løber også gerne et par gange om ugen og dyrker lidt fitness.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Mink-aflivninger er gået i gang: Ny farm under mistanke

Holstebro

Covid-19: Den sidste byskole sender nu også en hel årgang hjem

Annonce