Annonce
Struer

Mindst halvdelen af beboerne foretrækker friplejehjemmet

Direktøren for Danske Diakonhjem, Emil Tang, kan sammen med lederen af det kommende friplejehjem i Asp, Ane Hyldgaard Brændsgaard, forsikre, at de er klar til at overtage driften og tage sig godt af de mange beboere, som foretrækker at blive boende, når Danske Diakonhjem får nøglerne til plejehjemmet af Struer Kommune 1. september. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune afviser ældre mands største ønske om at kunne flytte ind i en ledig bolig på plejehjemmet i Asp - så der kom én mere til - inden Danske Diakonhjem overtager driften og omdanner det til friplejehjem til september.
Annonce

Asp: Struer Kommune har afvist at opfylde en ældre mands højeste ønske om at komme på plejehjem i Asp, hvor der er en bolig ledig.

Men han må vente. Struer Kommune vil ikke lukke ham ind på det foretrukne plejehjem, hvor han sammen med flertal af de nuværende beboere kunne blive boende, når det bliver omdannet til friplejehjem.

Sådan er verden jo.

Grethe Hestbech (SF), formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune

Annonce

Borde og bestik

Direktøren for Danske Diakonhjem, Emil Tang, har netop gjort status.

11 af de 22 nuværende beboere har givet tilsagn om, at de foretrækker at blive boende i deres nuværende bolig på plejehjemmet i Asp, når det bliver omdannet til friplejehjem.

- Desuden er der to på venteliste, som ikke bor på det plejehjemmet i dag, og tre af de nuværende beboere har ikke givet endelig tilsagn. Men som det ser ud lige nu, starter vi ud med 16 beboere, fortæller Emil Tang og forsikrer, at den nyudnævnte leder af det kommende friplejehjem, Ane Hyldahl Brændsgaard, er klar til at overtage ansvaret for plejen af de nuværende beboere fra dag ét.

Når Struer Kommune sender flyttebilerne ud til plejehjemmet i Asp for at tømme det for alt, hvad der findes af møbler og inventar på fællesarealerne, vil Danske Diakonhjem stå klar til at rykke ind med en erstatning for det gamle og indrette plejehjemmet, som deres eget.

- Der er aftalt et møde med Struer Kommune på tirsdag. Her vil Ane Hyldahl Brændsgaard som den nye leder af friplejehjemmet i Asp og en medarbejder fra Danske Diakonhjems hovedkontor i Vejle få lagt en slagplan for, hvad der skal købes ind, og hvordan overtagelsen af driften kommer til at ske, forklarer Emil Tang.

Samtidig er et byggeudvalg i gang med den overordnede plan for, hvordan plejehjemmet i Asp skal udbygges og moderniseres, når Danske Diakonhjem overtager driften.

En investering på cirka 60 millioner kroner, og den ældre mand med det akutte behov for en plejehjemsplads fra Asp er ikke et øjeblik i tvivl om, at det er der, han vil bo den sidste tid i sit liv.

Annonce

Sådan er verden jo

Næstformanden i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Lene Houe (V), forsøgte derfor at få det samlede byråd til at åbne en dør på klem, så han kunne få opfyldt sit ønske og få plads på plejehjemmet i Asp med det samme.

Det skete i tirsdags med et ændringsforlag i byrådet til en kommunal principbeslutning om at lukke for flere indflytninger på plejehjemmet i Asp.

- Vi kan kun appellere til den sunde fornuft. Pladsen er ledig, og vi kan uden videre opfylde hans ønske, sagde Lene Houes partifælle, Steen Jakobsen, under debatten i byrådet.

Men formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech fra SF, var urokkelig.

Struer Kommune har truffet en principbeslutning om at lukke for visitationer til det kommunale plejehjem i Asp.

- Sådan er verden jo, sagde hun og fik opbakning fra borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), der kaldte det for rettidig omhu, at lukke for flere indskrivninger i Asp.

Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech (SF) er urokkelig og vil ikke gå med til at ændre en kommunal principbeslutning om at lukke for indflytninger på plejehjemmet i Asp, indtil det bliver omdannet til friplejehjem til september. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Det er der, kæden hopper af

Struer Kommune ønsker at skåne de ældre for at at skulle gennem to flytninger inden for et ganske kort periode, hvis de først skulle flytte ind på plejehjemmet i Asp og derfra videre til det nye kommunale plejecenter inde i Struer, når det bliver indviet til september.

Så den ældre mand med et akut behov for en plejehjemsplads i Asp blev henvist til en aflastningsplads på Rosengården i Humlum, som i øvrigt også vil blive lukket, når plejecentret Bangs Have i Struer bliver taget i brug til september.

- Det er der, kæden hopper af, mente Lene Houe (V), da hun forsøgte at komme den ældre mand fra Asp til undsætning.

- Struer Kommune tvinger ham jo på den måde til at skulle gennem to flytninger i stedet for at give ham den ledige plads på plejehjemmet i Asp, hvor han kunne blive boende. Det giver ingen mening, konstaterede hun og fik opbakning fra både Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti.

Men et flertal afviste hendes forslag.

Grethe Hestbech (SF) fik som formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget opbakning både Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre til at fastholde den kommunale principbeslutning om at blokere døren for flere indskrivninger på plejehjemmet i Asp, inden Danske Diakonhjem overtager driften til september.

Annonce
Annonce
Holstebro

Værktøjstyven kom på knallert

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Knallerter kørte også ræs

Annonce