Annonce
Udland

Mindst 70 dræbt ved angreb på base i Niger

Angreb på base i Inates er det værste i Niger i nyere tid. Angrebet sker før sikkerhedsmøde med Macron.
Annonce

Mindst 70 soldater blev dræbt ved et angreb på en militær lejr i Niger nær grænsen til Mali tirsdag aften, siger fire sikkerhedskilder til Reuters.

Angrebet på basen i Inates er det værste på Nigers militær i nyere tid.

Det franske nyhedsbureau AFP opgiver, at antallet af dræbte er "over 60". 12 meldes såret, og nogle er savnet.

- Terroristerne bombede lejren med granater og morterer. Eksplosioner i ammunitions- og brændselslagre forårsagede det store antal dræbte, siger en sikkerhedskilde.

Kilderne siger ikke, hvilken gruppe der stod bag angrebet, men militæret i Niger kæmper mod den militante gruppe Boko Haram ved den sydøstlige grænse til Nigeria og med jihadister i den vestlige del af landet ved grænserne til Mali og Libyen.

Nigers præsident, Issoufou Mahamadou, afbrød på grund af angrebet et besøg i Egypten, hvor han deltog i en fredskonference.

Angrebet sker forud for den franske præsident, Emmanuel Macrons, møde om sikkerhed i regionen i næste uge. Macron mødes med lederne fra Burkina Faso, Mali, Mauritanien og Tchad.

Tre soldater i Niger og 14 militante blev dræbt under kampe mandag.

Tusindvis af civile og soldater er blevet dræbt under voldelige konflikter i den store Sahel-region. Volden begyndte i Mali i 2012 og har spredt sig til Burkina Faso og Niger.

Angreb fortsætter, selv om Frankrig har sendt 4500 soldater til regionen for at hjælpe lokale styrker.

13 franske soldater blev dræbt i Mali i sidste måned, da to helikoptere kolliderede under en operation rettet mod jihadister i landets urohærgede nordlige dele.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce