Annonce
Udland

Mindst 70 dræbt ved angreb på base i Niger

Angreb på base i Inates er det værste i Niger i nyere tid. Angrebet sker før sikkerhedsmøde med Macron.

Mindst 70 soldater blev dræbt ved et angreb på en militær lejr i Niger nær grænsen til Mali tirsdag aften, siger fire sikkerhedskilder til Reuters.

Angrebet på basen i Inates er det værste på Nigers militær i nyere tid.

Det franske nyhedsbureau AFP opgiver, at antallet af dræbte er "over 60". 12 meldes såret, og nogle er savnet.

- Terroristerne bombede lejren med granater og morterer. Eksplosioner i ammunitions- og brændselslagre forårsagede det store antal dræbte, siger en sikkerhedskilde.

Kilderne siger ikke, hvilken gruppe der stod bag angrebet, men militæret i Niger kæmper mod den militante gruppe Boko Haram ved den sydøstlige grænse til Nigeria og med jihadister i den vestlige del af landet ved grænserne til Mali og Libyen.

Nigers præsident, Issoufou Mahamadou, afbrød på grund af angrebet et besøg i Egypten, hvor han deltog i en fredskonference.

Angrebet sker forud for den franske præsident, Emmanuel Macrons, møde om sikkerhed i regionen i næste uge. Macron mødes med lederne fra Burkina Faso, Mali, Mauritanien og Tchad.

Tre soldater i Niger og 14 militante blev dræbt under kampe mandag.

Tusindvis af civile og soldater er blevet dræbt under voldelige konflikter i den store Sahel-region. Volden begyndte i Mali i 2012 og har spredt sig til Burkina Faso og Niger.

Angreb fortsætter, selv om Frankrig har sendt 4500 soldater til regionen for at hjælpe lokale styrker.

13 franske soldater blev dræbt i Mali i sidste måned, da to helikoptere kolliderede under en operation rettet mod jihadister i landets urohærgede nordlige dele.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce