Annonce
Udland

Mindst 17 er omkommet ved bygningskollaps i Istanbul

Redningsarbejdere i Istanbul fortsatte lørdag med at fjerne murbrokker fra en sammenstyrtet bygning, hvor mindst 17 er dræbt.Myndighederne har endnu ikke overblik over sammenstyrtningen, som skete onsdag.

En 16-årig dreng lå under murbrokker og kaldte på hjælp, næsten to døgn efter at et højhus styrtede sammen.

Redningsarbejdere i Istanbul fortsætter lørdag med at fjerne murbrokker fra en sammenstyrtet bygning, hvor mindst 17 er omkommet.

Myndighederne har endnu ikke overblik over sammenstyrtningen, som skete onsdag.

- Der blev tidligt lørdag fundet endnu en omkommen i ruinerne, siger den tyrkiske indenrigsminister, Suleyman Soylu.

Det er ikke klart, hvad der forårsagede kollapset. Men myndighederne siger, at de tre øverste etager på bygningen var opført uden byggetilladelse.

En 16-årig dreng blev fredag gravet fri, efter at redningsmandskab hørte hans råb om hjælp. En femårig pige var blevet gravet fri dagen før.

Højhuset styrtede sammen onsdag eftermiddag.

13 af de 14 personer, som er blevet hentet ud i live, er fortsat indlagt på hospitaler. Syv af dem er i kritisk tilstand.

Bygningen lå i bydelen Kartal i den asiatiske del af Istanbul. Den havde 14 lejligheder med 43 registrerede beboere.

Præsident Recep Tayyip Erdogan besøgte lørdag ulykkesstedet og sagde til journalister, at regeringen vil sikre, at årsagerne til sammenstyrtningen bliver blotlagt.

Erdogan besøgte også ofre for ulykken på et nærliggende hospital.

- I denne bydel har vi stået over for alvorlige problemer med illegale virksomheder som i dette tilfælde, hvor nogen har haft travlt med at tjene flere penge, siger Erdogan.

Det er ikke klart, hvor mange personer der var savnet lørdag, hvor redningsmandskab løbende sendte sporhunde hen over murbrokkerne.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce