Annonce
Udland

Mindst 17 er omkommet ved bygningskollaps i Istanbul

Redningsarbejdere i Istanbul fortsatte lørdag med at fjerne murbrokker fra en sammenstyrtet bygning, hvor mindst 17 er dræbt.Myndighederne har endnu ikke overblik over sammenstyrtningen, som skete onsdag.

En 16-årig dreng lå under murbrokker og kaldte på hjælp, næsten to døgn efter at et højhus styrtede sammen.

Redningsarbejdere i Istanbul fortsætter lørdag med at fjerne murbrokker fra en sammenstyrtet bygning, hvor mindst 17 er omkommet.

Myndighederne har endnu ikke overblik over sammenstyrtningen, som skete onsdag.

- Der blev tidligt lørdag fundet endnu en omkommen i ruinerne, siger den tyrkiske indenrigsminister, Suleyman Soylu.

Det er ikke klart, hvad der forårsagede kollapset. Men myndighederne siger, at de tre øverste etager på bygningen var opført uden byggetilladelse.

En 16-årig dreng blev fredag gravet fri, efter at redningsmandskab hørte hans råb om hjælp. En femårig pige var blevet gravet fri dagen før.

Højhuset styrtede sammen onsdag eftermiddag.

13 af de 14 personer, som er blevet hentet ud i live, er fortsat indlagt på hospitaler. Syv af dem er i kritisk tilstand.

Bygningen lå i bydelen Kartal i den asiatiske del af Istanbul. Den havde 14 lejligheder med 43 registrerede beboere.

Præsident Recep Tayyip Erdogan besøgte lørdag ulykkesstedet og sagde til journalister, at regeringen vil sikre, at årsagerne til sammenstyrtningen bliver blotlagt.

Erdogan besøgte også ofre for ulykken på et nærliggende hospital.

- I denne bydel har vi stået over for alvorlige problemer med illegale virksomheder som i dette tilfælde, hvor nogen har haft travlt med at tjene flere penge, siger Erdogan.

Det er ikke klart, hvor mange personer der var savnet lørdag, hvor redningsmandskab løbende sendte sporhunde hen over murbrokkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce