Annonce
Navne

Mindeord: En politisk kæmpe er død

Tidligere borgmester Jens Kr. Skovmose (th.) er død. På billedet ses han sammen med kollegaen Lise Thomsen (S). Foto: Johan Gadegaard

Regionsrådsmedlem Susanne Buch Nielsen, Bøvlingbjerg, skriver mindeord om tidligere borgmester i Lemvig kommune, Jens Kr. Skovmose:

En politisk kæmpe er død.

Og ja i mine øjne var Jens Kristian Skovmose intet mindre! MOD, NYSGERRIGHED og PÅLIDELIGHED er de ord, jeg vil hæfte på ham. Mod og nysgerrighed skal der til, når man omorganiserer hele ældreområdet og vender op og ned på det, der plejer at være. Og pålidelig er man som politiker, når man står ved sine beslutninger på trods!

Annonce


Susanne Buch Nielsen skriver mindeord over tidligere borgmester Jens Kr. Skovmose. Foto: Johan Gadegaard


Det var, hvad Skovmose gjorde i 90'erne. Jeg blev ansat i 1993 som områdeleder i syd-området, og jeg flyttede fra Aarhus Midtby sammen med min mand Jørn Nielsen og vores datter Freja på fem måneder til Bøvlingbjerg vinteren 1993. Grunden til, vi foretog den drastiske ændring, var slet og ret den, at Lemvig kommune var på landkortet over steder, hvor ældreområdet bare var tip top , og hvor det var godt at være sygeplejerske. Godt nok var beslutningen om at flytte lidt på stand by, for jeg havde fundet ud af, at vores søn Tobias var på vej og derfor ville det kræve en barselsorlov.  MEN efter en opringning til Skovmose var jeg ikke i tvivl, for svaret på mit spørgsmål til ham var: ”I skal komme, Susanne, for i Lemvig Kommune vil vi gerne have nogen børn”!! SÅ JA, vi pakkede taskerne og flyttede.


Jens Kristian Skovmose er en af de politikere, jeg respekterer allermest, og hans måde at være borgmester og menneske på var en statsmand værdig. TAK for den tid vi har kendt dig!


Omlægningen af ældreområdet gik ikke let for sig, for det er nok sådan med os mennesker, at vi gerne vil udvikle, men ikke så gerne forandre, så efter lidt tid gik bølgerne så højt i syd-området, at noget måtte der gøres. Og hvad gjorde man så? Jow, Skovmose inviterede sig selv til et arrangeret aftenmøde med beboere, pårørende og personale. Den aften holdt Skovmose en tale, hvor det, jeg husker bedst, er følgende, som han sagde med stor overbevisning: Nu skal I høre. Den forandring vi er i gang med her i Bøvling er ikke noget, Susanne har fundet på. Det er noget, vi har besluttet politisk, og vi tror på det!” Ja, tænk engang - det sagde borgmesteren i Lemvig Kommune.

Jens Kristian Skovmose er en af de politikere, jeg respekterer allermest, og hans måde at være borgmester og menneske på var en statsmand værdig. TAK for den tid vi har kendt dig!Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Erhverv

Hun kunne have stillet sig op i køen over folk, der brokker sig over vejarbejde og kaos - men det ville Else Marie ikke: Nu er hendes forretning vokset

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Står nederst på listen til kommunalvalget: - Min chance for at blive valgt? Den er lig nul

Erhverv For abonnenter

Butikker og kommune klar til fælles front: - Vi skal finde småjob til de sårbare og udsatte

Erhverv

Vindmøller og gas: Er Ausumgaard mere kraftværk end landbrug?

Holstebro For abonnenter

Marlene er som regel eneste kvinde i rummet: - Nogle gange lægger jeg først mærke til det i bilen på vej hjem

Debat

Vi himler op om det uretfærdige i andre landes valgsystemer - men vort eget er slet ikke retfærdigt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Andrea West skulle igen bære en umulig vægt

Navne

Wyman tabte rytmen efter 30 år som rullesten

Navne

Klavertalent på ni år: Det største var at spille for Sigurd Barrett - der blev jeg godt nok nervøs

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Holstebro

Hun råbte og skreg og blev anholdt

Holstebro For abonnenter

Dybt frustreret far: Min søn har brug for hjælp nu - ikke om en måned eller to

Struer

Arriva: - Vi forstår godt frustrationen

Annonce