Annonce
Navne

Mindeord: Mest af alt brændte Kaj for fodbolden

Kaj Sylvester, som han huskes både som træner og formand for seniorudvalget i Struer Boldklub. Arkivfoto: Morten Stricker

I forbindelse med Kaj Sylvesters død, har avisen modtaget følgende mindeord fra Hans Krabbe, Skelbækvej 22, Risskov:

Det er en søndag i maj 1981. Vi møder divisionsreserverne fra Viborg FF på den gamle bane ved klubhuset. Med en sejr på 4-2 foran 700 tilskuere spiller vi os ind i toppen af serie 1, kreds 4.

Det er en stor dag i SIF’s historie. Midt i omklædningsrummets tummel står Kaj Sylvester. Normalt er det svært at lukke munden på ham. Men lige nu betragter han tavst Per Hyllen, Kjærgaard, Unge Madsen, Brandmand, Erik Berg og vi andre. Han smiler og er stolt. Der er en tåre i øjenkrogen.

I dag sidder jeg med tåren, for Kaj er død, 65 år gammel, omkommet i en ulykke i det Thailand, han elskede.

Kaj var god for os knægte dengang i firserne. Han så os. Han tog os alvorligt, kerede sig om os, havde tillid til os, interesserede sig for os og ville os det bedste.

Og på den måde fik han det bedste frem i os. En inspirator af en anden verden var han, så han snakkede os to meter høje og lige så brede over skuldrene.

Kaj var sjov. Fandenivoldsk. Gadedrenge-kvik i pæren og charmerende. Så det blev både en fest at gå til fodboldtræning og at gå i byen i de år.

Nogle gange var det svært af finde ud af, hvornår det ene sluttede, og det andet begyndte.

Kaj var også skarp, og han iagttog og interesserede sig for den verden, der omgav ham. Kaj ville ikke være uenig i, at hans livsbane hverken var snorlige eller uden bump. Men jeg hører, han havde et godt liv nu, som desværre sluttede alt for tidligt.

Mest af alt brændte Kaj for fodbolden, og han er den direkte årsag til, at vi er en del fra dengang, der i dag kalder os for fodboldmennesker. Ilden var måske tændt. Men Kaj hældte i den grad benzin på bålet.

Heldigvis nåede han at få med, at Struer-træneren Henrik Pedersens Strømsgodset klarede skærene i den bedste norske række. Det tror jeg, han var stolt over. "P" lever den trænerdrøm ud, Kaj havde i de unge år.

Og så må vi håbe, Kaj er et sted, hvor de sender direkte, hvis AGF en dag bliver mestre …

Mine tanker går til lillebror Kurt og resten af Kajs familie. Kurt var jo også med den søndag i 1981.

De kunne skændes, de to. Men det var kun fordi, de begge ville vinde så meget.

Æret være Kajs minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce