Lemvig

Mindehøjtidelighed for søslaget

Reinhard Scheer-Henning (længst til venstre) og Nicholas Jellicoe (længst til højre) har begge tidligere deltaget i mindehøjtideligheden i Thyborøn. Arkivrfoto: Jørgen Kirk


Thyborøn: Igen i år bliver der holdt en mindehøjtidelighed i Mindeparken i Thyborøn for at markere årsdagen for Jyllandsslaget, der fandt sted 31. maj - 1. juni 1916. Arrangementet holdes lørdag 1. juni klokken 15, og da det er en fridag, forventer arrangørerne et lidt større fremmøde end på et normalt år.

I år får arrangementet deltagelse af Reinhard Scheer-Hennings og hans søn, lige som Nicholas Jellicoe deltager. De er efterkommere efter henholdsvis den tyske og den engelske admiral, der havde kommandoen i forbindelse med Jyllandsslaget. I forbindelse med arrangementet vil Reinhard Scheer-Henning blive udnævnt til international ambassadør for både Sea War Museum og Mindepark. I år vil også direktøren for det tyske Marinemuseum i Wilhelmshaven deltage, men flere danskere og udlændinge har også anmeldt deres ankomst. Der vil blandt andet være en forsvarsattache fra den tyske ambassade, en tysk konsul samt Bob Cobley fra Commonwealth War Graves Commission.

Arrangementet starter som tidligere på ved Mindeparken på Kystcentervej i Thyborøn med en kanonsalut. Blandt årets talere er blandt andet borgmester Erik Flyvholm (V) og pastor Marianne Boesen, inden der er taler og kransenedlæggelser. Arrangementet slutter med et lille traktement i De Røde Huse ved museet.

Mindehøjtideligheden holdes af Maritimhistorisk Selskab, Den selvejende institution Mindeparken for Jyllandsslaget samt Sea War Museum.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De sov et nyt sted hver måned

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

Fik oversprayet sin bil og sprættet dæk op

Sport

Måbjergs målkonge skød jysk mesterskab i hus

Holstebro

Nykredit taber otte millioner på årets landsby - Plexus reddet ud af gældskniben

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

112

En højst uheldig dag: 11 sigtelser mod ung mand

Annonce