Annonce
Lemvig

Mindehøjtidelighed for søslaget

Reinhard Scheer-Henning (længst til venstre) og Nicholas Jellicoe (længst til højre) har begge tidligere deltaget i mindehøjtideligheden i Thyborøn. Arkivrfoto: Jørgen Kirk


Thyborøn: Igen i år bliver der holdt en mindehøjtidelighed i Mindeparken i Thyborøn for at markere årsdagen for Jyllandsslaget, der fandt sted 31. maj - 1. juni 1916. Arrangementet holdes lørdag 1. juni klokken 15, og da det er en fridag, forventer arrangørerne et lidt større fremmøde end på et normalt år.

I år får arrangementet deltagelse af Reinhard Scheer-Hennings og hans søn, lige som Nicholas Jellicoe deltager. De er efterkommere efter henholdsvis den tyske og den engelske admiral, der havde kommandoen i forbindelse med Jyllandsslaget. I forbindelse med arrangementet vil Reinhard Scheer-Henning blive udnævnt til international ambassadør for både Sea War Museum og Mindepark. I år vil også direktøren for det tyske Marinemuseum i Wilhelmshaven deltage, men flere danskere og udlændinge har også anmeldt deres ankomst. Der vil blandt andet være en forsvarsattache fra den tyske ambassade, en tysk konsul samt Bob Cobley fra Commonwealth War Graves Commission.

Arrangementet starter som tidligere på ved Mindeparken på Kystcentervej i Thyborøn med en kanonsalut. Blandt årets talere er blandt andet borgmester Erik Flyvholm (V) og pastor Marianne Boesen, inden der er taler og kransenedlæggelser. Arrangementet slutter med et lille traktement i De Røde Huse ved museet.

Mindehøjtideligheden holdes af Maritimhistorisk Selskab, Den selvejende institution Mindeparken for Jyllandsslaget samt Sea War Museum.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce