Annonce
Sport

Min startopstilling: Jeg foretrækker Kristian Gjessing over Mikkel Hansen

- Jeg har altid haft mine begrænsninger som håndboldspiller og skal slet ikke ud og spille i bagkæden, så det må blive stregen, jeg finder plads til mig selv, lyder den ærlige erkendelse fra Jacob Østergaard, der til sommer indstiller sin professionelle håndboldkarriere. Foto: Morten Stricker
Ikke overraskende fylder de otte sæsoner hos Skjern Håndbold en del, når Jacob Østergaard skal stille en startopstilling med sine tidligere holdkammerater. Men der blev også plads til en enkelt, forsvarskrigeren har spillet sammen med i den røde Lemvig-trøje.

Lemvig: Jacob Østergaards karriere spænder fra at have spillet på ungdomslandsholdet med Mikkel Hansen til Mads Thymann i Lemvig-Thyborøn Håndbold og alt der midt i mellem.

Men når man ser den startopstilling, den rutinerede forsvarsspiller er kommet frem til, så er det nu alligevel åbenlyst at årene i Skjern Håndbold har fyldt meget. Kun Simon Madsen på højre back har ikke været en del af Skjern-slænget.

Ordbog

Der er i artiklen brugt følgende forkortelser for de forskellige positioner på håndboldbanen:

MM = Målmand

VF = Venstre fløj

VB = Venstre back

PM = Playmaker

ST = Stregspiller

HB = Højre back

HF = Højre fløj

TR = Træner

MM Tim Winkler

"Jeg tror, jeg spillede sammen med Tim i alle mine otte sæsoner i Skjern og to-tre sæsoner i HC Midtjylland, så vi har oplevet rigtig meget sammen. Og så var han bare en rigtig dygtig målmand, som også var inde omkring landsholdet, så valget falder på ham, selv om Sune Agerschou også var inde i mine overvejelser."

VF Jørgen Rasmussen

"Der er nok et valg lidt mere af personlige årsager, han er bare en rigtig god kammerat og en klassefyr, som jeg har spillet på hold med i både Skjern, Midtjylland og Lemvig. Samtidigt skal det med, at noget af det mest undervurderede hos fløje er, hvor gode de er til at dække op, og der er Jørgen og hans bror bare i særklasse."

VB Kristian Gjessing

"Jeg har spillet sammen med Mikkel Hansen på ungdomslandsholdet, men dengang var han ikke så dominerende, som han er i dag. Så jeg har i stedet valgt at pege på Kristian Gjessing, som jeg spillede sammen med i flere år, og da han var allerbedst også hørte til på en høj international hylde."

PM Jesper Jensen

"Den var nem. Der er bare ikke mange, der kommer i nærheden af at være så komplet et menneske som Jesper. En svigermors drøm og samtidigt en vanvittig dygtig og klog håndboldspiller."

ST Jacob Østergaard

"Jeg har altid haft mine begrænsninger som håndboldspiller og skal slet ikke ud og spille i bagkæden, så det må blive på stregen, jeg finder plads til mig selv. Jeg har gennem hele min karriere først og fremmest været forsvarsspiller, så det bliver mere en forsvarsstreg end en angrebsstreg."

HB Simon Madsen

"Nok lidt ukendt for de fleste og fik desværre ikke så meget ud af sin karriere, fordi han blev ramt af flere skader. Vi havde halvandet år sammen i Midtjylland og det var tydeligt, at Simon havde et fantastisk potentiale, som han aldrig fik udnyttet. Og så er han en af mine bedste kammerater udenfor banen."

HF René Rasmussen

"I Skjern dækkede jeg meget højre back i forsvaret, hvor jeg derfor havde meget glæde af at have den lille kanonkugle ved siden af mig. En lidt undervurderet spiller, som desværre blev alvorligt skadet, netop som han var kommet ind omkring landsholdet."

TR Veroljub Kosovac

"Der har været et par stykker at vælge i mellem. Jeg fik kun et enkelt år under Jonas Wille, men ham var jeg sindssygt glad for at spille for. Mit valg falder dog på 'Kos', som kom med nogle spændende idéer og på mange måder manden jeg skal takke for, at jeg i flere år kunne leve af at spille håndbold. Det var ham der valgte at bygge Skjerns forsvar op omkring mig og give mig den rolle, som skulle komme til at præge min karriere."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Holstebro

55-årig gemte stikvåben i bilen

Annonce