Annonce
Holstebro

Millionunderskud vendt til nul: Restaurant Sprød kæmper stadig med negativ egenkapital

Indehaver Aytac Akkaya (t.h.) tror stadig på Restaurant Sprød, selv om firmaet kæmper med 800.000 kroner i negativ egenkapital. Han ejer restauranten sammen med sin far Hamit Akkaya. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Restaurant Sprød kom ud af 2019 med et overskud på 6000 kroner efter et underskud på 1,1 million kroner året før. Men restauranten kæmper stadig med en negativ egenkapital på 800.000 kroner.
Annonce

Holstebro: Indehaveren af Restaurant Sprød Aytac Akkaya er optimist.

Kunderne er kommet tilbage efter den voldsomme nedlukning i foråret. Sommeren har budt på ekstra mange gæster, der ikke plejer at komme i Enghaven. Byggerodet i forbindelse med den nye biograf er væk.

- Det ser rigtig godt ud med 2020. Kunderne er kommet tilbage. Vi er meget glade for den opbakning, vi har fået fra de mange trofaste kunder. Hvis det fortsætter, kommer vi ud med overskud, siger Aytac Akkaya, der dagligt kan glæde sig over mange gæster - både til frokost og aften.

Men der er et men.

Det er sjovere at læse bordbestillinger end de økonomiske nøgletal.

De seneste par år har været præget af en anspændt økonomi. Egenkapitalen er for længst væk efter stort underskud på 1,1 millioner kroner i 2018. Det netop offentliggjorte regnskab for 2019 går nærmest i nul med et overskud på 6.000 kroner.


- Vi tror på, at vi kan vende det. Vi er godt i gang i 2020.

Aytac Akkaya, indehaver, Restaurant Sprød.


2019 har budt på tilpasninger i personalestaben og andre nødvendige tiltag samt etableringen af nye selskabslokaler. Men etableringen af Café Sprød i Nørregade er stadig den største økonomisk udfordring.

- Det har kostet omkring 2,2 millioner kroner. Det har været meget dyrt, og vi måtte lukke det hurtigt igen, siger Aytac Akkaya, der ikke har planer om nye restauranter eller nye tiltag.

- Jeg skal ikke ud på nye eventyr lige foreløbigt, forsikrer Sprød-indehaveren, der ejer restauranten sammen med sin far Hamit Akkaya.

Annonce

Dyrt eventyr

Den store økonomiske lussing i forbindelse med Café Sprød i Nørregade betyder, at egenkapitalen er væk og ved udgangen af 2019 var på minus 800.000 kroner.

- Vi tror på, at vi kan vende det. Vi er godt i gang i 2020, siger Aytac Akkaya.

I årsrapporten er den økonomiske udfordring beskrevet således:

"Den økonomiske situation er løbende drøftet med selskabets pengeinstitut, der på baggrund af de gældende budgetter har valgt at opretteholde de nuværende finansieringsfaciliteter. Ligeledes har indehaverkredsen bag Restaurant Sprød ApS bekræftet, at de ønsker at støtte op om selskabets forsatte drift og om nødvendigt tilføre selskabet den nødvendige kapital.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce