Annonce
Struer

Millionerne er i hus: Sejlklubben giver søsporten et nyt hus på havnen

Sejlklubbens klubhus bliver bygget om til et center for al slags søsport. Men med nænsom hånd, så byggeriet bliver opført i samme stil som det eksisterende byggeri på havnen i Struer. Illustration: Møller Nielsens Tegnestue, Struer
Struer Sejlklub får fire millioner kroner fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til byggeriet af Søsportens Hus.

Struer: Med en donation på fire millioner kroner fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og et tilsagn om et bidrag på en halv million kroner fra Færchfonden, er Struer Sejlklub nu sikret en økonomi, der gør det muligt at få bygget nyt klubhus på lystbådehavnen i Struer.

- Det gamle er slidt i bund, fortæller sejlklubbens formand, Tommy Venø Jensen.

- Vi har i den grad brug for at få renoveret både køkken, badefaciliteter og toiletter, konstaterer han, og i vinterhalvåret døjer medlemmerne desuden med kulde og træk i lokalerne.

Annonce

- Tidligere betragtede vi jo sejlsporten som en sommersport. Nu er vi aktive hele året rundt, og klubhuset blev i sin tid isoleret som et sommerhus, forklarer han.

Men nu er der jo udsigt til langt bedre forhold og et helt nyt klubhus, som bliver til hele søsportens hus på lystbådehavnen i Struer.

Lang proces

- Det er cirka fire år siden, vi indledte arbejdet med at få bygget nyt, fortæller Tommy Jensen, og inden da overvejede bestyrelsen i Struer Sejklub en lappeløsning.

- Vi lurede lidt på, hvad en renovering ville koste. Det viste sig, at den ville være relativ dyr, fortæller Finn Husum, som er medlem af styregruppen bag byggeriet og tidligere bestyrelsesmedlem i Struer Sejlklub.


Tidligere betragtede vi jo sejlsporten som en sommersport. Nu er vi aktive hele året rundt, og klubhuset blev i sin tid isoleret som et sommerhus,

Tommy Venø Jensen, formand, Struer Sejlklub


Så planerne udviklede sig, og nu er det meningen at det nye "Søsportens Hus", skal være langt mere end blot et nyt klubhus for sejlklubben.

- Det skal være åbent for en langt bredere skare af klubber og andre med interesse for al slags søsport, understreger sejlklubbens formand, Tommy Venø Jensen.

Det overordnede formål med byggeriet er således at være med til at styrke fællesskab om søsport i hele Nordvestjylland.

Annonce

Voksende interesse

En interesse som har været i heftig vækst, når man ser på tallene på landsplan.

Under den massive nedlukning af landet på grund af corona-pandamien er salget af både nye og brugte lystbåde vokset som aldrig før.

Flere steder i landet har det været svært at få havnepladser.

- Det problem har vi ikke i Struer, vurderer Tommy Venø Jensen fra Struer Sejlklub.

- Vi får mange nye medlemmer. Der er mange børnefamilier, som har fået øjnene op for, hvor skønt det er at være på vandet, og der er fuldt optaget på klubbens sejlerskole. Men samtidig er det nogle af de store årgange af sejlere, der går i land, så medlemstallet i Struer Sejlklub ligger nogenlunde stabilt på cirka 350 medlemmer, forklarer han.

Nu skal de bare have endnu bedre forhold, som forhåbentlig kan få endnu flere på vandet, og hvis alle de forskellige klubber og foreninger, som er inviteret med på projektet ender med at bruge det nye Søsportens Hus i Struer, vil de tilsammen kunne mønstre cirka 600 medlemmer, som vil have deres faste base i huset, når de er på land.

Annonce

Flere fonde

Ud over støtten fra både A.P. Møler og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Færchfonden, har Struer Sejlklub fået tilsagn fra Struer Kommune om et bidrag til projektet på 3,5 millioner kroner.

Struer Sejlklub skyder selv 750.000 kroner i byggeriet af Søsportens Hus. Endelig har bestyrelsen i Struer Sejlklub forhåbninger om yderligere tilsagn om et bidrag til byggeriet fra andre af de lokale fonde.

Efter planen bliver der taget første spadestik på byggeriet sidst på efteråret 2021.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce