Struer

Millioner til lokale formål fra Sparekassen Vendsyssel

Ole Jahnsen får som regionsdirektør for afdelingerne i både Struer, Lemvig, Hvidbjer, Bedsted og Snedsted mulighed for at henvise lokale ansøgere med et godt projekt til sparekassen centrale fond. Arkivfoto: Morten Stricker
Sparekassen Vendsyssel har etableret en velgørende fond, som kan yde støtte til gode, lokale formål i både Struer og Lemvig Kommune.

Struer: Sparekassen Vendsyssel får endnu bedre mulighed for at yde et bidrag til lokale foreninger og initiativer i lokalområdet i både Struer og Lemvig.

Under et repræsentantskabsmøde i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå 26. marts 2019 blev det besluttet at uddele 25 millioner kroner af Sparekassen Vendsyssels rekordstore overskud på 434 millioner kroner før skat til Sparekassen Vendsyssels Fond. En fond, der blev stiftet i foråret 2017, hvor den også fik tilført 25 millioner kroner fra Sparekassen Vendsyssel, og den velgørende fond har nu en samlet kapital på 75 millioner kroner.

- Når den er fuldt udbygget er det meningen, at fonden skal have en samlet kapital på 125 millioner kroner, fortæller regionsdirektøren Ole Jahnsen, som er chef for afdelingerne i både Struer, Lemvig, Hvidbjerg, Bedsted og Snedsted med base i afdelingen på Tegltorvet i Struer. Penge, som bliver overført fra Sparekassen Vendsyssel til fonden som bundet kapital, placeres i garantbeviser i sparekassen.

Det er så affkastet af garantbeviserne, der hvert år kan uddeles til gode, lokale projekter i store dele af sparekassens markedsområde, hvor den lokale filialdirektør ikke tidligere har haft mulighed for at henvise en ansøger til en af de lokale fonde, som Sparekassen Vendsyssel allerede har fået rådighed over i forbindelse med de mange opkøb af lokale sparekasser, som er blevet en del af Sparekassen Vendsyssel i løbet af de seneste ti år siden finanskrisen i 2008.

Når den er fuldt udbygget er det meningen, at fonden skal have en samlet kapital på 125 millioner kroner.

Ole Jahnsen, regionsdirektør, Sparekassen Vendsyssel, Struer

Klar fordel

Sparekassen Vendsyssels Fond har derfor til formål at yde støtte til almennyttige formål i de områder, hvor der ikke allerede er en lokal fond.

- Det bliver da en klar fordel for os her i Struer-afdelingen, understreger Ole Jahnsen, og det samme bliver tilfældet i Lemvig, hvor Sparekassen Vendsyssel heller ikke har haft en lokal fond at trække på.

- Nu får vi mulighed for at henvise til den centrale fond, forklarer Ole Jahnsen med opbakning fra den administrerende direktør i Sparekassen Vendsyssel, Vagn Hansen.

- Fordelen ved at være garantsparekasse er, at man som selvejende institution ikke har en aktionærkreds at skulle tilgodese med udbytte. Det giver frihed til, at vi kan tænke langsigtet og udvikle vores lokalområder, siger Vagn Hansen.

De ni lokale fonde, som Sparekassen Vendsyssel allerede har til rådighed uddelte således cirka 11 millioner kroner til lokale formål i løbet af 2018.

0/0
Annonce
Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce