Annonce
Erhverv

Millioner i affaldsspandene: Firedobler overskuddet

Der er gode penge og arbejdspladser i at sælge affaldsspande. Det kan de tale med om hos Joca i Vinderup, der er en af de helt store spillere i Danmark. Foto: Morten Stricker
Affaldsfirmaet Joca fra Vinderup leverer et overskud på 11,7 millioner kroner. Store prisstigninger på råvarer gør, at det er nødvendigt at skrue ned for forventningerne.

Vinderup: De kommende år kan stort set alle danskere se frem til, at husaffaldet skal sorteres i langt flere spande.

Det giver masser af travlhed og optimisme hos Vinderup-firmaet Joca, der er en af de store spillere, når det handler om salg og produktion af affaldspande til kommuner og boligforeninger.

Allerede nu giver det positivt udslag på bundlinjen. Regnskabet for 2020/21 viser et overskud på 15 millioner kroner før skat. Året før var overskuddet på fire millioner kroner.

Annonce

- Det har været et rigtig godt år for Joca. Vi har haft mange projekter, der netop er blevet afsluttet i det år, og der er generelt travlhed i branchen, hvor kommunerne står foran store indkøb og investeringer, siger administrerende direktør Karsten Jensen.

Året før blev Joca ramt af den første coronabølge. Mange af virksomhedens projekter blev sat i stå og udskudt til senere. Derfor er forskellen på de to regnskaber relativ stor.

Kraftige prishop

Karsten Jensen forventer, at der vil blive travlt i de kommende år, hvor mange kommuner står over for at skulle vælge et nyt renovationssytem. Men det er ikke ensbetydende med, at overskuddet bare vil skyde i vejret i fremtiden.

- Vi ser optimistisk på fremtiden, og vi har også ansat en del flere folk, så vi er klar. Men vi kan også se, at der er voldsomme prisstigninger på råvarer som plastik og stål, siger Karsten Jensen.

Han vurderer, at det vil koste en del, da regningen ikke kan sendes ud til kunderne, når der  ofte er tale om salg i forbindelse med offentlige udbud. På de områder tager det længere tid med prisreguleringer.

- Jeg forventer, at det mest sandsynlige er, at vi kommer ud af det næste regnskab med et gennemsnit af de seneste to år. Prisstigninger spiller en stor rolle, siger Karsten Jensen.
Annonce
Holstebro

Ejer melder sig klar til at genopbygge kro - og kommer med appel til nysgerrige sjæle

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Voldsomt snevejr lammer trafikken: - Skal du ikke noget meget vigtigt, så bliv hjemme

Erhverv For abonnenter

50 procent af medarbejderne blev fyret: Halvandet år efter er det ualmindeligt svært at få nye folk

Holstebro

Det meste af det, du skal bruge til juledekorationen, finder du i haven og i naturen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Leder For abonnenter

Men hvem skal passe farmor?

Erhverv

Dykkerfamilie henter overskud på 58 millioner: På havets bund finder de 200 kilo dybvandsbombe

Erhverv

'KUMO-Henrik' har solgt KUMO: - Det er en kæmpe beslutning

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kultur

Forslag til lokalplan klar: Frivillige håber på at begynde nybyggeri i efteråret 2022 - to år senere end planlagt

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Holstebro

For seks år siden blev planerne om ny helårsbane sat i gang, men først har coronasmitte, og nu sneen udskudt indvielsen: - Det er lidt ligesom at blive slået hjem i ludo

Annonce