Annonce
Holstebro

Million-tyveri: Var det sket i højsæsonen kunne det koste os eksistensen

I løbet af weekenden har Thingstrup Maskinstation haft indbrud, hvor tyvene er gået målrettet efter avancerede gps-systemer, der sikrer, at landbrugsmaskinerne udnyttes bedst muligt Arkivfoto: Michael Bager
Thingstrup Maskinstation har fået stjålet 11 gps-systemer, der koster omkring 100.000 kroner stykket. - Var det sket i højsæsonen kunne det koste os eksistensen, siger direktør.
Annonce

Vemb: En formildende omstændighed er det næppe.

Men havde det været i højsæsonen, havde weekendens indbrud hos Thingstrup Maskinstation på Hvolbyvej mellem Vemb og Ulfborg været katastrofalt.

Nu er det mere irriterende; som i meget irriterende.

- I højsæsonen kunne det have kostet os eksistensen, siger den ene af de to ejere af maskinstationen, Anders Thingstrup.

Nu er travlheden mindre, og konsekvenserne af indbruddet tilsvarende:

- Vi kan bytte om på nogle maskiner, og så skal vi nok få det til fungere alligevel. Men der følger naturligvis en masse ekstraarbejde med, som man gerne havde været foruden. Og en hel masse irritation, siger Anders Thingstrup.

I løbet af weekenden har maskinstationen haft indbrud, hvor tyvene er gået målrettet efter avancerede gps-systemer, der sikrer, at landbrugsmaskinerne udnyttes bedst muligt.

I alt er tre mejetærskere og otte traktorer brudt op, hvorefter tyvene har afmonterets gps-systemerne.

Ifølge lokalpolitiet i Holstebro har hvert af de 11 stjålne systemer en værdi af omkring 60.000 kroner.

Men det slår ikke til, mener Anders Thingstrup. Prisen er nærmere 100.000 kroner, vurderer han.

- Nu har vi ikke indhentet tilbud på de nye systemer, som vi skal have indkøbt. Men det umiddelbare svar fra forhandleren er omkring 100.000 kroner stykket, fortæller maskinstationsejeren.

Annonce

De er ligeglade

Hvordan tyvene er kommet ind på maskinstationen er uvist. Men inde har de afmonsteret gps-systemerne og er stukket af igen:

- Helt professionelle har de ikke været. Mange steder har de glemt dele eller har klippet ledninger over, så systemerne ikke virker længere. De skulle hellere tage sig et stykke ærligt arbejde, siger Anders Thingstrup.


Om sommeren har vi vagter på. Der tør vi simpelthen ikke have maskinerne stående.

Anders Thingstrup, medejer af Thingstrup Maskinstation


Og væk er systemerne, og væk er gerningsmændene, som politiet mener kan være østeuropæere:

- Der er blevet set tre mistænkelige personer omkring maskinstationen for 14-dages tid siden. De beskrives som østeuropæiske af udseende, fortæller Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Politiets teori er også, at det kan være samme gerningsmænd, der står bag andre tyverier af navigationssystemer til landbrugsmaskiner her i området hen over sommeren.

Anders Thingstrup fortæller, at maskinstationen har afleveret nummerpladen på den bil, som de tre mistænkelige kørte i for 14 dage siden.

- Om sommeren har vi vagter på. Der tør vi simpelthen ikke have maskinerne stående. Videoovervågning har vi ikke. Det er de ligeglade med, siger Anders Thingstrup, der håber at få udgifterne fra tyveriet dækket via forsikringen.

Oplysninger i sagen til lokalpolitiet i Holstebro på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce