Annonce
Ulfborg/Vemb

Mille i lære som enhjørning

Syv-årige Mille følger nøje rytmen som elev på Akademi for enhjørninge. Foto: Johan Gadegaard
Teatergruppen Ikarus tager sig af ferie-ramte børn i Thorsminde med aktiviteter som at slå en rytme på en stoleryg og jonglere med flag. Syv-årige Mille tog imod tilbuddet.

Thorsminde: Solen er fremme, havet er forholdsvis roligt, feriegæster strømmer til Strandingsmuseet - og ved siden af museet står en flok enhjørninge og slår rytmen til en sang med trommestikker mod stolerygge.

Blandt de voksne enhjørninge er der en baby - nå ja, Mille er faktisk syv år, så helt lille er hun jo ikke. Det er hendes lillebror på bare to år til gengæld, så han er gået med sin far om til den store hval, som det er sjovt at "blive spist af" og være inde i dens mave.

Imens fanger Mille opmærksomt den rytme, de store enhjørninge dikterer, og følger den.

Annonce

- Hun elsker det. Det er tredje dag, hun er med. Da vi spurgte, hvad hun gerne ville i dag, ville hun bare herom og være hest igen, siger hendes mor, Lisbeth Tilsted Bareuther, fra Herning.

For børn i Thorsminde

Man kan komme med på Ikarus "Akademi for Enhjørninge" den 27., 28. og 29. juli samt den 3. og 4. august klokken 10 til 12 ved Strandingsmuseet i Thorsminde.

Man tilmelder sig ved at skrive til Ikarus på ikarus@ikarusstagearts.com

Den 7. august er der en stor parade med Ikarus samt skuespillet "The Blue Apple" i Thorsminde.

Familien er i sommerhus ved Husby.

- Vi er her kun i denne uge, så jeg kan ikke være med i næste uge, forklarer Mille i en pause og ser lidt ærgerlig ud, indtil hun får overrakt en frokost-pose med kiks, banan og appelsin af en enhjørning.

Sommerfugle i maven

Familien holder altid sommerferie i Danmark, og sommerhuset var bestilt længe inden corona brød løs. Men det var lidt et tilfælde, at familien befandt sig i Thorsminde mandag og fik kig på Akademi for Enhjørninge, som teatergruppen Ikarus' sommeraktivitet for børn i uge 30 og 31 hedder.


Hun elsker det. Det er tredje dag, hun er med. Da vi spurgte, hvad hun gerne ville i dag, ville hun bare herom og være hest igen.

Milles mor, Lisbeth


Milles far er musiklærer, og hele familien holder af rytmer og musik, så der var ikke nogen tøven med at melde Mille til akademiet. Til gengæld skulle Mille lige overvinde sig første dag.

Ikarus-skuespillerne klovner, gøgler og underviser for og med børn i Thorsminde. Foto: Johan Gadegaard

- De havde en parade, og da havde Mille altså sommerfugle i maven, for der var så mange, der kiggede på. Men det viste sig alligevel at være så fedt at være med, at det overvandt sommerfuglene, ikke Mille?, spørger Lisbeth sin datter.

- Jo, det var sjovt. Det hele er sjovt, mener Mille, mens hun forsøger at fiske kiksepakken op af posen.

Annonce

Flere og flere børn

Ifølge Carolina Pizarro, der leder Ikarus-gruppen, var der seks børn i mandags, hvor det var koldt, og gruppen desuden begik den fejl at programsætte arrangementet til klokken 9.

- Der er ingen mennesker her klokken 9, så nu har vi ændret det til fra klokken 10 til klokken 12, smiler Carolina Pizarro.

Tirsdag blev vejret bedre, og der kom ni børn. Onsdag var der i alt 12 børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce