Annonce
Debat

Miljøpolitikken afgør vores fremtid

Annette Lind. Arkivfoto: Morten Stricker

Læserbrev: Miljøpolitik er så vigtigt, fordi det både handler om vores hverdag nu og i vores fælles fremtid. Går vi en fremtid i møde, hvor vi kan tage for givet, at der er rent drikkevand i hanerne? Vil kommende generationer også kunne møde et mangfoldigt udvalg af dyre- og plantearter i vores skove og naturområder?

Vil vi om et par år fortsat kunne finde affald skvulpende i vandkanten, eller affald smidt ud af bilens siderude i det ganske land? De beslutninger, vi træffer i dag, påvirker verden i morgen. I Socialdemokratiet har vi valgt, - Vi vil en grøn og bæredygtig vej.

Som socialdemokratiske medlemmer af folketing og regionsråd er vi stærk optaget af den grønne dagsorden. Vi går op i, at Danmark fortsat skal have noget af verdens bedste drikkevand, og at man ikke skal frygte nitrat og pestecider, når man tager et glas vand lige fra vandhanen.

Også forurenet jord er en udfordring. Derfor glæder vi os over, at der på finansloven for 2021, blev afsat 630 millioner kroner frem til 2025 til oprensning af generationsforudredninger, herunder Høfte 42 og den gamle fabriksgrund. Nu skal der ryddes op i de giftgrunde, som har ligget i årtier, og som truer vores klima og miljø.


Vi skal give plads til naturen, og det er baggrunden for den aftale fra sidste år, hvor vi med en historisk aftale sikrede 888 millioner kroner til at løfte biodiversiteten, og lade naturen komme på gode igen.


Og så er der biodiversiteten. I Danmark og globalt står vi midt i en alvorlig biodiversitetskrise, hvor dyre- og plantearter er under pres. Vi skal give plads til naturen, og det er baggrunden for den aftale fra sidste år, hvor vi med en historisk aftale sikrede 888 millioner kroner til at løfte biodiversiteten, og lade naturen komme på gode igen. Biodiversitet bør have større vægt ved efterbehandlinger, for eksempel af grusgrave. Her har vi en helt unik mulighed for at skabe nye levesteder, der kan indtages af de allermeste truede arter af blandt andet planter, insekter, krybdyr, som er helt afhængdige af næringsfattige forhold.

Havene har også vores opmærksomhed. Vi skal mindske plastikforureningen, som er et enormt stor udfordring, - både i Danmark og resten af verden. Arbejdet med at mindske plastikforureningen er i gang. Vi skal sortere og genanvende langt mere plastik end tilfældet er i dag. Det må ikke ende i naturen, havene eller gå op i røg og udlede CO2.

Vi har mange udfordringer foran os, men vi tager gerne fat. For den førte miljøpolitik er afgørende for fremtiden og fremtidens generationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce