Annonce
Lemvig

Miljøministeren på besøg: Intet løfte om penge til Kanalen

Borgmester Erik Flyvholm (V) gjorde, hvad han kunne, for at få en indsnævring af Kanalen på Miljøministerens prioriteringsliste. Foto: Morten Stricker.
Miljøminister Lea Wermelin så og hørte om problemerne med Thyborøn Kanal og de truende oversvømmelser

Thyborøn: Det har længe været et stort ønske blandt syv limfjords-kommuner at få indsnævret Thyborøn Kanal og dermed mindsket risikoen for oversvømmelser i forbindelse med stormfloder.

Derfor greb borgmester Erik Flyvholm (V) chancen, da milijøminister Lea Wermelin (S) mandag var på besøg i Thyborøn hele dagen. Han inviterede hende til et møde på udsigtsbunkeren på vestsiden af Thyborøn, hvor ministeren både hørte om flere af de emner, der for tiden optager kommunen, men det var især Thyborøn Kanal, der var dagens omdrejningspunkt.

- Kystdirektoratet lavede i 2012 en rapport om, hvordan man på den teknisk rigtige måde kan indsnævre kanalen, forklarede borgmesteren og kunne supplere med, at de syv kommuner siden har arbejdet videre med planerne.

Annonce

Blandt andet er man tæt på en VVM-lignende rapport, der vil beskrive, hvordan en indsnævring vil påvirke det omkringliggende landskab og Limfjorden selv. Det ligger dog fast, at stigende vandstande i verdenshavene også vil give højere stormfloder inde i især den vestlige del af Limfjorden.

- Men det vil koste 700 milioner kroner at få lavet en indsnævring. Gør vi ikke noget, kan det betyde stormfloder på 0,5-1 meter mere vand, så derfor vil vi gerne have lavet indsnævringen, så vi kan bevare det nuværende niveau i fjorden, forklarede Erik Flyvholm.

Lea Wermelin var dog forsigtig i sin replik til borgmesteren.

- De 700 millioner har jeg i hvert fald ikke med, sagde hun.

Faktisk henholdt hun sig til, at regeringen er ved at tage fat på en national  klimatilpasningsplan, der skal være færdig inden årets udgang. Den kommer især til at beskæftige sig med de stigende mængder vand fra både havet og i form af nedbør.

- Vi skal blandt andet se på de oversvømmelsesfarer, der følger, men vi skal også vurdere, hvem der skal træffe beslutninger om, hvad der skal gøres, og hvordan løsningerne skal finansieres, sagde hun og opfordrede kommunerne til selv at melde tilbage, hvis de havde gode ideer til, hvordan opgaverne kan løses og finansieres.

Under mødet kom politikerne også ind på Lemvig Kommunes deltagelse i natur- og biodiversitets-konkurrencen "Vild med Vilje", og hvordan man blandt andet arbejder med særlige Klimaparker de steder, hvor der skal etableres store solcelleparker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce