Annonce
Holstebro

Miljøministeren hentede inspiration hos plastgigant

Miljøminister Lea Wermelin besøgte torsdag plastvirksomheden Færch for at få inspiration til genanvendelse af plast. Her får hun inputs fra borgmester H.C. Østerby og Jesper Emil Jensen, Regional CEO hos Faerch. Foto: Christian Gnutzmann.
Miljøminister Lea Wermelin var torsdag på besøg hos Færch. Her fik hun et indblik i, hvordan det står til med genanvendelsen af plast i praksis.

Holstebro: Færch er en af landets absolutte sværvægtere, når det kommer til at producere plastemballage til fødevareindustrien, og virksomheden har investeret kraftigt i at genanvende plast.

Derfor lagde miljøminister Lea Wermelin torsdag vejen forbi fabrikken i Holstebro.

- Vi skal have genanvendelsen af plastik op og forureningen af plastik ned. Mit besøg handler derfor om at få noget inspiration og finde ud af, hvad der skal til, og hvilke muligheder der er, sagde ministeren.

Ifølge Lea Wermelin er der mange danskere, der har lyst til at gøre en konkret forskel. Samtidig efterspørger virksomhederne, at der bliver brugt mere genbrugsplast. Det var derfor vigtigt for hende at komme udenfor ministeriets mure og snakke med dem, der for alvor har en finger på pulsen.

- Færch er jo en af de virksomheder, der er længst fremme. Derfor er det vigtigt for mig at høre om deres erfaringer, så vores affaldsløsning bliver god for både borgerne og miljøet, siger hun.

Annonce

Den grønne førertrøje

På torsdagens besøg skulle Lea Wermelin have en opdatering på, hvordan tingene fungerer i praksis og se, hvor langt industrien er kommet i forhold til genanvendelse af plast. Ministeren fik derfor mulighed for at se hele processen fra, at plasten kommer ind, til at der bliver produceret ny emballage.

- For få år siden gik vi og sagde, at vi ikke kan bruge genanvendt plast til vores fødevarer, fordi det skal være af højeste kvalitet, og fødevaren ikke må blive forurenet. Men mit besøg i dag viser jo, at man godt kan få det til at ske, siger ministeren.

Lea Wermelin kørte fra Holstebro med ambitionen om, at Danmark trækker i den grønne førertrøje. For hende er det vigtigt at få vist, at der ikke kun er tale om gode intentioner, men at der rent faktisk bliver gjort en indsats.

- Vi ser jo, hvad man gør her hos Færch, og nu er det min opgave at sørge for, at vi får det foldet ud, så det kan bruges i hele landet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce