Annonce
Holstebro

Miljøhensyn kan spænde ben for kunstgræsbaner

Skifter man de små sorte stykker af gummi, der ofte bruges til kunstgræsbaner, ud med eksempelvis kork, vil man få en mere miljøvenlig kusntgræsbane. Den vil dog også blive dyrere. Arkivfoto: Roland Petersen
Fem klubber har søgt om kunstgræsbaner, men vælger kultur- og fritidsudvalget at gå med den mest miljøvenlige bane, vil budgettet kun række til godt og vel halvanden bane.
Annonce

Holstebro: Én dyr kunstgræsbane med en bæredygtig profil eller flere billigere baner, der i højere grad belaster miljøet.

Det er det store spørgsmål, når kultur- og fritidsudvalget i næste uge skal drøfte anlægningen af kunstgræsbaner i Holstebro Kommune, hvor fem klubber har indsendt en ansøgning i håb om kommunal støtte til en bane.

Der var fra start sat 15 millioner kroner af til projektet, men det beløb er siden blevet skåret med tæt på fem millioner. Og vælger udvalget at gå med den mest miljøvenlige kunstgræsbane, anslås prisen til at nærme sig seks millioner kroner, og så kan pengepuljen hurtigt få ben at gå på.

Det bliver derfor en svær beslutning, mener udvalgsformand Lene Dybdal (S).

- Personligt vil jeg meget gerne være med på den grønne dagsorden, og i nogle baner er der noget mikroplast, så vi er nødt til at passe på med, hvad vi gør, for en bane kommer til at ligge i mindst ti år, siger hun.

Annonce

Tror på flere

Da der blev lavet budgetforlig for 2018-2021, blev der sat penge af til tre kunstgræsbaner, men da beløbet siden hen er blevet beskåret, er det langt fra givet, at kommunen får tre nye baner.

Den billigste bane, som også er den, der er hårdest for miljøet, anslås at koste lige knap tre millioner kroner. Lene Dybdal har dog meget svært ved at forestille sig, at udvalget kommer til at gå med den løsning.

Det kan derfor ende med, at klubberne bliver tilbudt et kommunalt tilskud, hvorefter de selv skal have pungen op af lommen for at finansiere den sidste del.

- Vi skal jo blive politisk enige, men det er da muligt, at vi ender med en løsning, hvor klubberne selv skal ud og finde nogle sponsorater og lokale midler, siger hun.

Uanset hvordan det hele vendes og drejes, regner Lene Dybdal med, at pengene kommer til at gå til mere end én enkelt bane.

- Jeg tror ikke på, at vi ender med én, jeg tror på flere, og det, synes jeg også, der er behov for, siger hun.

De fem klubber, der har søgt, er Mejdal IF, Måbjerg IF, Ulfborg IF, Vinderup IF og Holstebro Boldklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce