Annonce
Læserbrev

Miljø. Høfde 42 skal ryddes op, vi stopper ikke her

Annonce

Debat: I forhandlingerne om finansloven rejste SF igen og igen behovet for at afsætte penge til generationsforureningerne. Desværre giver en ellers flot finanslov ikke ekstra penge til at rense giften op ved Høfde 42 og til landets andre store generationsforureninger. Men selvom det ikke lykkedes denne gang, så er slaget ikke slut.

I SF sagde vi klart og tydeligt inden finanslovforhandlingerne og under forhandlingerne, at det er vigtigt at staten tager ansvar for at rense de generationsforureninger op. Men når fem partier skal blive enige om en finanslov, og alle har forskellige ønsker, så kan et parti ikke nå i mål med alt. Så det ærlige svar er blot, at SF ikke lykkedes med at få generationsforureninger på finansloven i år.

Men det betyder ikke at slaget er slut. For det første har et vedholdende arbejde fra Bjarne Hansen og andre miljøforkæmpere presset generationsforureningerne højere og højere op på den politiske dagsorden. For det andet så har SF allerede fået skrevet ind i den politiske forståelse mellem S-regeringen og støttepartierne, at der skal handles på generationsforureninger. For det tredje skal regionerne, regeringen og Folketinget i 2020 lave en national plan for generationsforureningerne og vandplanerne for 2021-27 skal i høring i 2020 og derfor også forhandles i folketinget. Begge dele er gode anledninger til påpege nødvendigheden af at staten afsætter penge til generationsforureningerne.

Når vi går til forhandlinger om en finansloven næste år, så vil SF igen rejse kravet om penge til generationsforureninger. Vi stopper ikke her, men fortsætter arbejdet med alle de gode kræfter, som vil være med.

Signe Munk. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce