Annonce
Indland

Mild og dryppende weekend forude

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der bliver bedre chancer for at finde små regndryp end solskin i weekenden, selv om begge dele bliver sjældne.

Der er udsigt til en mild weekend - årstiden taget i betragtning - med temperaturer nord for frysepunktet og få, sporadiske dryp fra oven i nogen dele af landet.

Det fortæller vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Erik Hansen.

De personer, der har planer om at jage et solstrejf eller to, får de bedste chancer lørdag, fortæller han.

- Vi har en weekend, hvor det starter ganske pænt med lidt eller nogen sol i den nordøstlige del af landet om lørdagen, siger Erik Hansen.

- Ellers lidt flere skyer mod sydvest. Det kan dryppe lidt, men det er i småtingsafdelingen.

- Temperaturerne bliver på fem til otte grader med en let til frisk vind fra sydvest og vest.

Søndag bliver der mindre sol, men temperaturen holder sig over frysepunktet.

- Søndag bliver det mere skyet, og det kan også dryppe lidt rundt omkring. Nok mest i den vestlige del af landet og nok ikke i store mængder, siger Erik Hansen.

- Temperaturerne bliver mellem tre og syv grader og let til frisk vind fra sydvest og syd. Lidt mere blæsende på vestkysten.

Op ad aftenen søndag rykker en koldfront - der ifølge Erik Hansen ikke kommer til at ændre temperaturen særligt meget - tættere mod Danmark. Fronten gør sin entre natten til mandag.

Men fordi vinden er fra syd og sydvest, vil den fortsat være mild nok til at holde temperaturen lige over frysepunktet, forklarer Erik Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce