Annonce
Lemvig

Mikkel fik en hjælpende hånd: Ungestøttecentret ville gøre alt for, at jeg lykkedes

De er klar til at gøre alt for dig, hvis du viser du har en vilje til at komme videre, siger Mikkel Nibe om den støtte, han har fået af ungestøttecentret. Foto: Morten Stricker
Der var hjælp til alt fra at tjekke om han var stået op om morgenen til at få styr på sine regninger, da Mikkel Nibe var en del af ungestøttecentrets arbejde

Lemvig: Der bliver flittigt ud af hilsner og de ellers ikke-anbefalede kram, da Mikkel Nibe stikker hovedet ind hos en del af personalet på Lemvig Ungdomsgård.

I sin skoletid var han medlem hos ungdomsgården, og det var ungestøttecentret, som er en del af ungdomsgårdens tilbud, der gav ham det skub videre i tilværelsen, som har betydet, han som 26-årig i dag arbejder som sælger hos XL Byg i Lemvig.

- Jeg ved faktisk ikke, hvor jeg havde været henne i livet, hvis jeg ikke havde fået opbakningen fra ungestøttecentret, siger Mikkel Nibe.

Han blev tilknyttet centret som 17-årig, da han med sine egne ord var ung og rebelsk og ragede uklar med den plejefamilie, han dengang boede hos.

Derfor blev ungestøttecentret inddraget for at løse problemerne, der endte med, at Mikkel Nibe flyttede i sin egen lejlighed. Her fik han en pædagog tilknyttet, der hjalp ham med de ting, der skal til for at kunne klare sig i en voksenverden.

- Det var alt lige fra at tjekke, om jeg var stået op om morgenen for at passe min skole til at sikre, at jeg fik betalt mine regninger og tilmeldt mine faste udgifter til Betalingsservice til, at jeg også fik hjælp til at få købt ind eller vasket op. Det var jeg ikke så god til dengang, siger Mikkel Nibe, der som 17-årig var begyndt på grundforløbet for at blive mekaniker efter at have været på efterskole.

Annonce

Fik praktikophold

Bogligt klarede han sig fint i skolen, men det kneb med at holde snuden i sporet, når det gjaldt skolearbejdet.

Undervejs fandt han dog ud af, at mekaniker-livet alligevel ikke var ham, og derfor kom han videre på Produktionsskolen, hvor et samarbejde mellem hans pædagog fra ungestøttecentret og produktionsskolen fik skaffet ham et seks ugers praktikophold i en forretning.


Hvis du viser dem, at du selv gerne vil være med, så vil de gøre alt for, at du lykkes med at komme videre

Mikkel Nibe


- Det gik op for mig, at det var sælger, jeg skulle være. Men jeg kunne ikke få en læreplads i forretningen, da jeg manglede en ungdomsuddannelse, siger Mikkel Nibe.

Også her fik han et puf i ryggen af ungestøttecentret, og to år senere stod han med eksamensbeviset for en to-årig HG-uddannelse i hånden, der blev startskuddet til at skrive ansøgninger om en praktikplads.

Annonce

Udfaset efter seks år

Det blev til en bunke ansøgninger, men da der var hul igennem, gik det stærkt med at komme i gang.

- Jeg sendte en ansøgning om mandagen, var til eksamen om onsdagen, samtale om lærepladsen om torsdagen og fik pladsen om fredagen, siger Mikkel Nibe om den læreplads, der efterfølgende blev vekslet til et fast job, som han nu har haft i fire år.

I sin skoletid var Mikkel Nibe medlem i Lemvig Ungdomsgård, og det var ungestøttecentret, der er en del af ungdomsgården, der hjalp ham videre efter han som ung med egne ord havde været rebelsk. Foto: Morten Stricker

Hjælpen fra ungestøttecentret blev langsomt udfaset og sluttede efter seks år, og han i mellemtiden var blevet 23.

- Jo mere jeg viste, at jeg kunne klare mig selvstændigt, jo mere blev støtten fra pædagogerne trappet ned. Men de var stadig hele tiden med på sidelinjen, og jeg vidste, at jeg kunne kontakte dem, hvis jeg havde behov for det samtidig med, at de holdt øje med mig, siger Mikkel Nibe, der er glad for den opbakning, han har fået i de første, svære voksenår.

- Hvis du viser dem, at du selv gerne vil være med, så vil de gøre alt for, at du lykkes med at komme videre. Jeg er meget glad for den støtte, jeg har fået, siger Mikkel Nibe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce