Annonce
Erhverv

Midtjysk Albyg sætter fart på boligbyggeri

Frants Sørensen har etableret Albyg Bolig som ny underafdeling i byggefirmaet. Nu skal der mere gang i boligbyggeriet. Foto: Thomas Maxe
Med etableringen af den nye afdeling Albyg Bolig vil byggefirmaet fra Aulum sætte mere gang i grundsalg og byggeri af både parcelhuse og lejeboliger.
Annonce

AULUM: Om et år bliver hospitalerne i Holstebro og Herning samlet i det helt nye ”supersygehus” i Gødstrup, nordvest for Herning.

Sygehuset bliver en af områdets største arbejdspladser og ventes blandt andet at tiltrække højtuddannet arbejdskraft fra Østjylland, så hvor mon de købestærke lægefamilier vil slå sig ned?

Frants Sørensen, indehaver af Midtjysk Albyg, har 10 byggegrunde til salg i firmaets hjemby Aulum, og han mener, at byen står stærkt i konkurrencen om nye tilflyttere.

- Byggegrundene er lidt billigere i Aulum, end de er i Herning og Holstebro. Og så ligger vi midt mellem de to byer med kun 10 minutters kørsel, ikke mindst fordi vi bor lige ved siden af motorvejen. Der er kun 20 minutters kørsel til lufthavnen; vi har både folkeskole og privatskole, og her er masser af liv, blandt andet i de 35 forskellige foreninger, siger Frants Sørensen.

Aulum er også rig på en anden slags liv: Arbejdsliv.

Midtjysk Albyg beskæftiger selv 50 mand, som i øvrigt har været med til at bygge nogle af de mange industribygninger, som ligger i byens udkant. Her har byggefirmaet også selv købt en 28.500 kvadratmeter stor grund, hvor man planlægger at bygge nyt domicil.

- Vi havde egentlig tænkt på at gå i gang med byggeriet her i foråret, men dels kom coronavirus på tværs og gjorde, at vi gerne lige ville se, hvordan tingene udviklede sig. Og dels, så har vi faktisk så travlt med at bygge for vores kunder lige nu, at jeg tvivler på, at vi får tid til at bygge for os selv før næste år, siger Frants Sørensen.

Midtjysk Albyg

Midtjysk Albyg med base i Aulum udfører erhvervs-, industri i hele landet, og boligbyggeri mere lokalt.

Firmaet ser vækstmuligheder i byggeri af parcelhuse og lejeboliger og har derfor i foråret etableret en ny underafdeling: Albyg Bolig.

Det midtjyske byggefirma udfører totalentreprise og skiller sig ud fra flere af de andre større entreprenørvirksomheder ved at ansætte sine egne håndværkere, heriblandt seks tømrerlærlinge.

Midtjysk Albyg blev etableret for 40 år siden, men har de seneste 13 år været ejet af Frants Sørensen. For nylig har han også købt hovedparten af aktierne i Salling-virksomheden Jysk Element ApS, der fremstiller præfabrikerede træelementer for blandt andet Midtjysk Albyg.

Virksomheden har købt en 28.500 kvadratmeter stor grund i Aulum, hvor der er planer om opførelse af et nyt domicil. Første spadestik er ikke planlagt endnu, blandt andet fordi de 50 medarbejdere har meget travlt med at bygge for kunderne.

Midtjysk Albyg har de seneste to år fordoblet omsætningen. Seneste årsregnskab blev offentliggjort i marts og viser en virksomhed med en solid egenkapital på cirka 15 millioner kroner, en fin likviditet og et flot resultat før skat på knap 8,6 millioner kroner – omtrent dobbelt så meget som året før.

Hjemmeside: www.midtjyskalbyg.dk

Annonce

Åbner ny afdeling

I stedet kommer forår og sommer til at handle om at sætte fut i boligbyggeriet. Kræfterne bliver samlet i en ny afdeling af virksomheden, Albyg Bolig, som blev etableret 1. marts i år.

- Der er blevet ansat en afdelingsleder og foreløbig én medarbejder. Vi skal sammen arbejde på en ny strategi for afdelingen. Vi kommer til at sælge byggegrunde og helst med parcelhuse, som vi selv bygger - og så kan vi se, at der er et større behov for lejeboliger, blandt andet fordi der er flere og flere voksne, som bor alene, siger Frants Sørensen.

Nogle af projekterne er allerede i gang. Midtjysk Albyg købte for fem-seks år siden 13 byggegrunde i Rørkærparken i Aulum. Her er der foreløbig bygget tre parcelhuse, mens der fortsat er 10 byggegrunde til salg.

- Vi har selv gjort byggemodningen helt færdigt, så der er allerede asfalteret, opsat gadebelysning og etableret beplantning. Så området er klar til indflytning, så snart huset er bygget, siger Frants Sørensen, som tilbyder en rabat på grunden, hvis man vælger Albyg Bolig til at bygge huset.

Annonce

Leje med forkøbsret

Albyg Bolig har også været på indkøb i Silkeborg, hvor byggefirmaet ikke kun har købt grunde, men også har bygget huse. To af de fire arkitekttegnede huse er solgt, de to sidste er udlejet, hvor begge har en mulighed for at benytte en klausul om forkøbsret, hvor en del af huslejen bliver refunderet ved køb.

Midtjysk Albyg vil sideløbende med den nye bolig-afdeling fortsat bygge til erhvervslivet. Det foregår ofte med rådgivning fra egne projektsælgere og egen tegnestue og udføres af firmaets egne håndværkere.

Lige nu bliver der bygget hos en kunde i Greve uden for København. Det er syvende gang, at Midtjysk Albyg bygger for den samme kunde.

- Vi arbejder meget med relationer. Og når man har opført sig ordentligt i 40 år, så vil kunderne gerne anbefale os til andre, og det er oftest sådan, at vi får nye kunder. Vi har dog også ansat en fuldtids-marketingmedarbejder, og vi er faktisk også begyndt at høre fra interesserede, som vi ikke tidligere har haft en relation til, fortæller Frants Sørensen.

Frants Sørensen har i 13 år været indehaver af Midtjysk Albyg. Han har købt en 28.500 kvadratmeter stor grund i Aulum, hvor han planlægger at bygge nyt domicil. Foto: Thomas Maxe
Annonce

Føler med kolleger

Væksten afspejler sig i regnskaberne, som viser, at omsætningen er fordoblet de seneste to år.

- Jeg har det svært med at række armene helt i vejret, selv om vi har haft et godt år. Lige nu er der mange virksomheder, som har det virkelig svært på grund af coronavirus. Det gør mig ked af det på deres vegne, så det føles næsten uvirkeligt, at vi selv har så travlt lige nu, siger Frants Sørensen.

De mange håndværkere hos Midtjysk Albyg har (7-9-13) ikke været ramt af corona-sygemeldinger, og arbejdet på byggepladserne kører som smurt i olie – og med håndsprit i rigelige mængder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce