Annonce
Holstebro

Midlertidig pavillon-løsning til fire millioner: Forældre i Mejdal-Halgård slipper for at køre ud af området for at få passet deres børn

Byrådet har afsat penge på budgettet til at bygge en helt ny institution i Halgård i 2023-24. Indtil da skal problemerne med at få plads til alle Mejdal-Halgårds børn i området løses ved at opstille to pavilloner. Det har et enigt børn- og familieudvalg besluttet. Foto: Johan Gadegaard
Holstebro Kommune har ikke distriktsgaranti, men reelt er det, hvad politikere nu vil tilbyde forældre i Mejdal-Halgård.
Annonce

Mejdal-Halgård: Godt og vel én million kroner om året de næste fire år.

Det lyder regningen på, hvis der skal være pladser nok til alle Mejdal Halgårds vuggestue- og børnehavebørn lokalt.

Og den regning er et enigt børne- og familieudvalg villig til at betale. Udvalget besluttede på mødet torsdag at leje og opstille to pavilloner ved Børne Universet BUM - vuggestuegruppe med 16 pladser - og en børnehavegruppe med 25 pladser.


Det er rigtig mange børn, det drejer sig om. Havde det "kun" været ti børn, så havde vi ikke gjort noget ved det nu. Men vi skal have en løsning både på kort og langt sigt, for Mejdal-Halgård er et stort vækstområde i Holstebro Kommune, og kigger man i krystalkuglen, så bliver det ved.

Torben Gudiksen (R), formand for børne- og familieudvalget.


Hvorfor skal forældre i Mejdal-Halgård stilles bedre end andre forældre andre steder i kommunen. I for eksempel Nr. Felding kører forældre også ud af området for at få passet børn?

- Det er fordi, det er rigtig mange børn, det drejer sig om. Havde det "kun" været ti børn, så havde vi ikke gjort noget ved det nu. Men vi skal have en løsning både på kort og langt sigt, for Mejdal-Halgård er et stort vækstområde i Holstebro Kommune, og kigger man i krystalkuglen, så bliver det ved, siger Torben Gudiksen (R), formand for børne- og familieudvalget.

Ifølge kommunens seneste kapacitetsopgørelse er der et konstant underskud på 21-29 vuggestuepladser. Derudover mangler der ti børnehavepladser i marts og april 2021.

Annonce

Ville bevare skovvuggestuen

Forældrene i Mejdal-Halgård er glade for, at de fremover slipper for at køre ud af området for at få passet børn, men bestyrelsen for BUM havde foreslået en lidt anden måde at løse kapacitetsproblemerne på.

BUM så gerne, at vuggestuen i skoven med plads til 12 børn fik lov til at køre videre. Politisk er det besluttet at udfase den hen over efteråret. Skovvuggestuen blev etableret midlertidigt for at afhjælpe kapacitetsproblemer i midtbyen.

- Det er fantastisk ærgerligt. Skovvuggestuen er blevet stor-rost af forældrene, og jeg har faktisk ikke kendskab til andre i kongeriget, som har noget lignende. Børnene er rigtigt meget ude og er enormt robuste og klatrer nærmest i træer, før de kan gå. Det er ret vildt, siger Simon Tang, leder af BUM.

Derudover foreslår bestyrelsen at opstille en børnehavepavillon, optimalt set på det private stykke jord på Birkevej, der ligger lige op mod legepladsen i Bjørnegrotten.

- Det ville være oplagt, fordi vi ved, at der kommer en rigtig stor årgang, siger Simon Tang.

Men kommunen lægger hverken op at købe eller leje jorden. I indstillingen fra forvaltningen  foreslås den ene pavillon placeret ved BUM's hovedbygning og ved vuggestuen Kometen.

- Vi skal ikke ud at købe jord, fordi det kun er midlertidige pladser. Der står en ny daginstitution klar i Halgård om tre et halvt år, siger Torben Gudiksen.

Annonce

Undersøger placeringsmuligheder

Hvor de to pavilloner ender med at stå er uafklaret.

- Der er flere forslag til placeringer - og der kom yderligere én placering op på mødet, omkring Kometen og hallen, som vi lige skal have undersøgt, før vi kan træffe en beslutning. Men vi skynder os alt det, vi kan, så pavillonerne kan stå klar 1. februar, siger Torben Gudiksen.

Udvalget har derudover, på mødet i september, udvidet med fire ekstra vuggestuepladser i Kometen og besluttet at ansætte to dagplejere mere.

Pengene til de to nye pavilloner i Mejdal tages af puljen på fem millioner til kapacitetsudvidelse i Holstebro by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Annonce