Annonce
Sport

Midlertidig Everton-manager nedlægger Chelsea i debut

Paul Ellis/Ritzau Scanpix
Everton nedlagde Chelsea med 3-1 i Duncan Fergusons managerdebut. Andreas Christensen spillede hele kampen.

Skotten Duncan Ferguson fik en perfekt start som vikarierende manager for Everton.

Lørdag eftermiddag lettede taget på Goodison Park, da den ellers kriseramte klub nedlagde Chelsea med 3-1. Andreas Christensen spillede hele kampen for Chelsea, som tabte et skridt i topkampen.

Med sejren rykker Everton op på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Klubikonet Duncan Ferguson overtog roret i Everton, da Marco Silva blev fyret i torsdags - dagen efter 2-5-nederlaget på udebane mod lokalrivalen Liverpool. Som aktiv spillede Duncan Ferguson for Everton i ti år.

Hvis Everton-spillerne var mærkede af trænerfyringen efter tre liganederlag i træk, så skjulte de det godt.

Der var da også kun gået fem minutter, før de fik et ordentligt skud selvtillid, da brasilianeren Richarlison timede sit indløb i feltet perfekt, så han ugeneret kunne hoppe op og heade Everton i front.

Chelsea burde have udlignet føringen i første halvleg, men Frank Lampards mandskab manglede den nødvendige skarphed foran mål.

Kort efter pausen udbyggede Everton i stedet føringen. Andreas Christensen spillede en kedelig rolle i målet, da han tabte en hovedstødsduel til Dominic Calvert-Lewin, der fik bolden ned på græstæppet og scorede.

Mateo Kovacic kom med et hurtigt modsvar i den anden ende, da hans optimistiske helflugter uden for feltet sneg sig i mål.

Bedst som en Chelsea-slutspurt lå i luften, fik Everton punkteret opgøret efter 84 minutter.

Chelsea-målmand Kepa Arrizabalaga smed bolden væk i opspillet, og efter lidt klumpspil foran mål kunne Dominic Calvert-Lewin kaste sig ind i bolden, så den trillede over stregen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce