Til 10 stykker kage.
Det skal du bruge:
Bærmos
450 g frosne blåbær
1 spsk. akaciehonning
Bund
2 æg
60 g kokossukker
225 g skyr
2 tsk. bagepulver
1 drys salt
1 spsk. fiberhusk
80 g fuldkornsrismel
Fyld
3 dl fløde
2 dl cremefraiche 18 %
1 spsk. akaciehonning
0,5 tsk. vanilje (kan udelades)
Topping
2 tsk. kanel
Eventuelt mynteblade til pynt
Sådan gør du:
Kom bær og honning i en gryde, og sæt den over kog ved svag varme uden låg. Kog bærrene, indtil de har marmeladekonsistens. Det tager cirka halvanden time alt efter, hvor meget væske der er i blåbærrene.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Pisk æg, kokossukker, skyr, bagepulver og salt sammen og rør herefter de resterende ingredienser i dejen.
Fordel dejen til bunden i en lille bradepande med bagepapir med en dejskraber. Den skal være cirka halvanden centimeter høj. Bag bunden i 15 minutter.
Piske fløden stiv og vend cremefraiche, honning og vanilje i flødeskummen.
Smør bærmosen på bunden, når begge dele er kølet helt af, og fordel flødeskumsfyldet ud over hele kagen. Drys med kanel og pynt eventuelt med mynteblade.
Kagen kan holde sig i tre dage på køl.