Annonce
Mærkedage

Michelinkokken nægter at lægge sig ned

Wassim Hallal fylder fredag den 15. maj 40 år. I løbet af karrieren er blandt andet Molskroen i Ebeltoft blevet kåret som Årets Restaurant. Den samme ære er tilfaldt Restaurant Frederikshøj, som også kan bryste sig en af en michelinstjerne (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Wassim Hallals madlavning på Restaurant Frederikshøj i Aarhus får anmeldere og gæster til at gå jublende hjem. Den 15. maj fylder kokken 40 år.

40 - Det er lidt svært at fylde rundt i de her tider.

Sådan lyder det fra den dansk-libanesiske michelinkok og restaurantejer Wassim Hallal om fejringen af 40-års fødselsdagen den 15.maj.

Det er dog ikke kun Wassim Hallals fødselsdagsfejring, som er ramt af coronavirusset.

Hans aarhusianske michelinrestaurant, Restaurant Frederikshøj, er lukket som følge af udbruddet.

- Når der ikke kommer nogen indtægter i kassen, er det ikke skide nemt, siger han med henvisning til, at konceptet bag er svært at drive på en alternativ måde.

Selv om coronakrisen har budt på uventede udfordringer for restauranten, følger han sin vante opskrift på succes: Arbejd for det, du brænder for og lad være med at have ondt af dig selv. Vend dig kun om, når du er i mål.

- Man skal ikke lægge sig ned og gå i fosterstilling. Det kommer man ikke op ad bakken med, siger han.

Den opskrift har da også bragt ham stor succes, og anmelderne har gang på gang været ovenud begejstrede for hans madlavning.

I 2006 blev Molskroen i Ebeltoft under Wassim Hallals ledelse hædret med titlen som "Årets Restaurant".

Det var også ham, der i 2010 stod i spidsen som chefkok i realityprogrammet "Helvedes Køkken", som dog aldrig blev en seersucces.

Meget bedre er det gået for Restaurant Frederikshøj, som han overtog i 2009.

Ikke nok med, at den i 2012 blev kåret som "Årets Restaurant", så fik Frederikshøj tre år senere sin første michelinstjerne.

Restauranten var dermed en af de første i Jylland til at vinde den eftertragtede stjerne.

Wassim Hallal var desuden med til at åbne smørrebrøds-delien F- Høj, der ligeledes ligger i Aarhus.

Han vil da også hurtigst muligt i gang med at genåbne begge steder.

- Vi er optimistiske på Frederikshøj. Vi har nogle penge på kistebunden som gør, at vi kan komme langsomt i gang igen, siger han.

Fødselsdagen har Wassim Hallal planlagt at fejre med sin nærmeste familie over et "godt måltid mad".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce