Annonce
Struer

Michelin-kok fik børnene med på madlavning

Der var godt med sultne børn i løbet af de to timer, begivenheden med Jesper Krabbe varede. Og han tog sig god tid til dem alle. Foto: Stine Kjærside
Michelin-kokken, Jesper Krabbe, kom torsdag forbi havnen og vækkede madlavningslysten hos børn og andre interesserede med enkle råvarer og et bål

Struer: Der dufter til en forandring ikke af hverken havn eller hav omkring Amplified Views-skulpturen på havnen i Struer.

Til gengæld dufter der kraftigt af bål. Og lidt af stegt fisk. Årsagen til det var, at børn, deres voksne og alle såkaldte "foodies" (folk, der har mad som hobby, red.) i stor stil var samlet på havnen for en relativt unik chance: Et Michelin-måltid - helt gratis.

Struer Kommune havde nemlig inviteret mesterkokken Jesper Krabbe, den tidligere souschef på Henne Kirkeby Kro, der er blevet præmieret med ikke mindre end to Michelin-stjerner, ned på havnen for at lave mad. Jesper Krabbe er i dag selvstændig med firmaet Krabbe Food, der over bål laver mad til - og med - folk.

Annonce

Hans mission er at komme lidt mere tilbage til naturen og den helt simple måde at lave mad på, nemlig på bål.

Nye råvarer

Dagens menu stod på sortmule med diverse friske grøntsager og krydderurter, der blev smækket sammen, som børn og voksne nu ønskede det, og smidt på bålet sammen med brød.

Dem, der selv har børn, har måske nogle alarmklokker, der ringer, ved ordene "sortmule" og "friske grøntsager". Normalt råvarer, der kan være svære at lokke børn til at spise. Men det lod ikke til at være problemet denne eftermiddag på havnen. Faktisk lod det til, at børnene ligefrem var interesserede i de anderledes anretninger og den sjove måde at lave mad på.

- Hvad er det? spørger en lille pige nysgerrigt og peger på den røde masse af små kugler, som hun aldrig har set før.

Og selv om Jesper Krabbe har travlt med at hjælpe alle de andre børn i gang, stopper han op.

- Det er rosenpeber. Har du lyst til at smage det?

Det vil pigen gerne, og selv om hun måske ikke havde smagt det før, ryger det i blandingen med de andre råvarer og ned på bålet.

Men en ting er at lave maden. Det i sig selv er jo sjovt nok, når det ikke foregår i køkkenet hjemme hos mor og far, som det plejer. Når det så rent faktisk kommer til det, kan man så få børn til at spise sortmule med båltilberedte grøntsager, helt uden røde pølser, pizza og pomfritter?

- Jeg synes, det smager godt, konkluderer ni-årige Hjalte Zimmermann, der sammen med sin mor, Henriette Zimmermann, er i gang med at gøre kål på sin portion.

- Jeg snød min mor og sagde, at det røde i det var en peberfrugt - men så var det i virkeligheden en chili! griner Hjalte Zimmermann skælmsk.

Mor er dog, på trods af en stærk start, også glad for retten.

- Det er vildt lækkert. Dejlig frisk og masser af gode smage, siger hun.


Det er vildt lækkert. Dejlig frisk og masser af gode smage


Fisk er ikke ukendt for Hjalte, men mest har han spist det i en lidt anden form.

- Han er mest vild med paneret fisk, så det er jo bare fedt at prøve noget nyt, siger Henriette Zimmermann.

Annonce

Fællesskabet om mad

Arrangementet på havnen varede fra klokken 15 til 17, og hovedpersonen havde så travlt med at hjælpe børnene, skære råvarer, rode rundt i bålet og forklare tingene, at der næsten ikke var tid til en snak med Dagbladet. Det handlede jo trods alt om de andre hovedpersoner: Nemlig børnene.

"Det vigtige er naturen, fællesskabet og den gode oplevelse, så alle kan være med, uanset bål-erfaring og madlavningskundskaber," som Jesper Krabbe selv skriver på sin hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Annonce