x
Annonce
Kultur

Michael Böss leder sangen

Michael Böss vælger sangene torsdag på Holstebro Aktivitetscenter. Foto: Johan Gadegaard

Holstebro: Torsdag 6. februar klokken 19.30 inviterer Holstebro Aktivitetscenter til sangaften i foredragssalen.

Som så ofte før er sangaftenen i samarbejde med Foreningen Norden, og det er lykkedes at få Michael Böss til at stå for aftenen.

- Michael er jo kendt, ikke bare for sin indsats i forbindelse med forskning og undervisning på Aarhus Universitet, men også for sit forfatterskab, sine mange foredrag, sine boganmeldelser og anmeldelser i forskellige aviser samt sine utallige bestyrelsesposter i Nordvestjylland. Han er en stor fortaler for europæisk selvforståelse og skandinavisk sindelag, siger Frida Bak Hansen fra aktivitetscenteret.

- Vi glæder os til en spændende aften i hans selskab med taktstokken og dertil dejlige sange fra Højskolesangbogen akkompagneret af Ulla Kristensens klaverspil. Det bliver bestemt en spændende aften, inviterer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce