Struer

Mette vil redde Struer

Der blev lyttet intenst og snakket, da Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, fredag besøgte Struer. Foto: Morten Stricker
Det var lidt af en bus, der fredag rullede ind i Struer med socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, der både blev klogere og delte gaver ud.

Struer: Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, indtog fredag Struer for at besøge ikke mindre end to af byens uddannelsestilbud.

Den store, røde bus med formandens hoved i kæmpestørrelse, en rose og påskriften Socialdemokratiet rullede over middag ind til første stop - Struer Fri Fagskole.

- Goddaw, lød det fra socialdemokraternes nummer ét, da hun kort efter trådte ud af bussen og blev modtaget af forstander Else Marie Markvorsen og Kasper Hammer, der er 17 år og elev på den frie fagskole, hvor han gør sig i Game Design.

De to viste efterfølgende Mette Frederiksen samt et større følge rundt på skolen. Her gjorde de blandt andet holdt i industri- og håndværkslokalet, hvor forstander Else Marie Markvorsen ikke lagde skjul på, at man med lidt mere økonomisk ballast sagtens kunne udvikle meget mere.

Mette Frederiksen lyttede til både elever og underviser i lokalet, hvor de alle kunne blive enige om, at det med at få tingene mellem hænderne bare nogle gange gør det lettere at forstå for eksempel matematikkens verden.

Jeg har hørt, at man på den her skole lykkes med at få nogle unge gjort interesserede i at gå i skole igen, og det er også det, man oplever, når man er der.

Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet

Kage og vasketøj

- Vi lærer mere, og det giver mening, lød det fra Svenn Nybo på 17 år, som dels er i praktik i en virksomhed og dels på skolen for at lære.

Alt sammen som en form for forstadie til at komme i lære.

- Jeg er blevet klar til at komme ud i praktikken. Det var jeg ikke, da jeg kom, sagde Svenn Nybo.

Herefter var det rundviser-Kaspers tur til at komme på hjemmebane, da Mette Frederiksen blev vist ind i Game Design-lokalet, hvor hun efter at have snakket lidt med at par af de unge herrer ved skærmene måtte konstatere:

- Jeg fatter ikke en klap af det, I laver.

- Det gør vi heldigvis, lød det hurtigt fra 17-årige Mathias Laursen, som kommer fra Vinderup, men lige nu både bor og går på Struer Fri Fagskole.

Sidste afdeling, socialdemokraternes formand fik lov at se, var køkkenet, hvor der blandt andet blev budt på chokoladebrownies med kidneybønner og en snak om, at det vel egentlig er fair nok, at mor derhjemme stadig får lov at vaske tøjet, hvis man så til gengæld hjælper lidt med madlavningen.

Det er forkert

Kagen smagte i øvrigt godt ifølge Mette Frederiksen.

- Jeg har hørt, at man på den her skole lykkes med at få nogle unge gjort interesserede i at gå i skole igen, og det er også det, man oplever, når man er der, sagde den socialdemokratiske formand:

- Nogle unge, som har været skoletrætte, og som har haft svært ved at finde deres fødder i det almindelige uddannelsessystem. Så kommer de på skolen her i Struer, og så kan man pludselig se dem med glæde i øjnene og rank ryg fortælle derudaf.

Det viser ifølge Mette Frederiksen, at der er noget, vi gør forkert i uddannelsessystemet.

- De unge, jeg mødte, er lige så kvikke og dygtige som alle mulige andre unge, men når de bliver bedt om at sidde ned bag en skolepult, så går de simpelthen død i det der med at gå i skole, sagde hun:

- Vi har behov for at finde ud af, hvordan vi undgår at komme derud, og der har fagskolen her i Struer altså fundet noget, som, jeg synes, er interessant.

Der blev også tid til lidt kage, da Socialdemokratiets nummer ét var på besøg på Struer Fri Fagskole. Foto: Morten Stricker

Ikke flere lukninger

Efter besøget på Struer Fri Fagskole gik turen til den lokale VUC-afdeling, som lige nu er lidt klemt på eksistensen.

Her fik Mette Frederiksen sig en snak med en række studerende, som hun også havde en gave med til.

- Vi foreslår at stoppe omprioriteringsbidraget på uddannelse. Skolerne skal ikke spare flere penge. Hvis VUC lukker i Struer, så er det endnu et skridt i retning af et mere centraliseret Danmark, for så skal de unge flytte sig væk her fra byen, forklarede socialdemokraten og fortsatte:

- Når man sidder og taler med de her yngre kvinder, hvoraf en del har børn, så kan vi slet ikke være sikre på, at de går i gang med en uddannelse, hvis man lukker VUC.

Der skal være uddannelsestilbud i hele landet, var budskabet fra Mette Frederiksen, som også foreslår, at der oprettes en pulje med 50 millioner kroner. Penge, som over en fireårig periode kan bruges til at hjælpe lukningstruede VUC-afdelinger.

- Vi vil ikke se flere VUC-centre, der bare lukker ned, sagde hun.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Det er nu overarmene skal bygges, hvis man vil følge med

Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Navne

Krimiforfatter: Det er lidt som at være gift med Nora, men utro med Signe

Holstebro

Buch om mangelfulde kræftundersøgelser: Det er pinligt, vi er ikke blevet inddraget, og det bør laves om

Kultur

Venø Festival: - Vi nærmer os udsolgt

Ulfborg/Vemb

Travlhed i pensionaterne: Må dagligt sige nej til hundeejerne

Annonce