Annonce
Sport

Messi fejrer Ballon d'Or-pris med rekord-hattrick i sejr

Albert Gea/Reuters
Lionel Messi nåede 35 hattrick i den spanske liga, da FC Barcelona lørdag slog Real Mallorca 5-2.

Lionel Messi var atter i fokus, da FC Barcelona lørdag aften kørte Real Mallorca over på hjemmebane.

Barcelona vandt opgøret i Primera Division 5-2, og Messi scorede et hattrick, som sendte ham øverst på topscorerlisten.

Barcelona strøg også til tops i ligaen med en bedre målscore end Real Madrid, da begge hold har 34 point.

Det var Messis hattrick nummer 35 i ligaen, og dermed er han den spiller i historien med flest hattrick i den bedste spanske række, skriver La Liga på Twitter.

Lionel Messi blev inden kampen hyldet på grønsværen for i ugens løb at have modtaget France Footballs Ballon d'Or-pris for sjette gang.

Messis børn var inde på banen og deltage i hyldesten af det argentinske fænomen.

I det syvende minut var Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen hurtig til at sætte spillet i gang, og keeperen fandt med en lang aflevering Antoine Griezmann. Franskmanden spurtede ned og løftede bolden i mål til 1-0.

Så var der spillet over et kvarter, uden at Messi havde scoret, men det lavede stjernen hurtigt om på med et smukt mål.

I det 17. minut modtog Messi bolden uden for feltet, drejede rundt og afsluttede, så bolden sejlede elegant i mål, og så var Barcelona foran 2-0.

Så lignede det tegningen til et decideret overfald på Mallorca, men Barcelona holdt igen, og pludselig reducerede gæsterne.

Ante Budimir blev spillet fri og under pres drejede kroaten fikst bolden i nettet til 1-2.

Det kunne Messi naturligvis ikke tolerere, så argentineren øgede til 3-1 med en afslutning på kanten af feltet seks minutter senere.

Der var endnu en drømmescoring inden pausen. Barcelona kombinerede, og det blev afsluttet med et brag af et hælspark af Luis Suarez, der på den måde øgede til 4-1.

Efter en time havde Barcelona ikke scoret yderligere, og så kunne Budimir med sin anden scoring i stedet reducere til 2-4 på et hovedstød.

Naturligvis måtte Lionel Messi svare igen, og det skete i det 82. minut, da argentineren i feltet hamrede bolden op i krogen og dermed blev noteret for sit hattrick og altså nummer 35 af slagsen.

Messi kom dermed også forbi Real Madrids Karim Benzema på topscorerlisten og topper nu med 12 ligamål i denne sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce