Annonce
Erhverv

Messepris til vestjysk maskinhandler: Nu kan teleskoplæsseren køre på el

Anders Bircow (jo, ham fra "Linie 3") overrakte Maskinleverandørernes Nyhedspris til produktchef Thomas Frederiksen, Nicolaisen & Larsen, på entreprenørmessen i Herning. Foto: Thomas Maxe
Nicolaisen & Larsen høstede en førstepræmie på Entreprenør & Håndværkerbranchens messe i MCH Herning.

HERNING/ULFBORG: Det er ikke længere kun personbilerne, som er el-drevne. Stadig flere varebiler og nu også entreprenørmaskiner kører på el, og sidstnævnte indbragte Nicolaisen & Larsen en pris: Maskinleverandørernes Nyhedspris, der blev uddelt for første gang på Entreprenør & Håndværk-messen i MCH Messecenter Herning.

Hædersprisen blev tildelt den vestjyske maskinleverandør, som på messen fremviste en el-drevet JCB teleskoplæsser.

Prisen blev overrakt af komiker Anders Bircow, som blankt erkendte, at han ikke er den store ekspert inden for entreprenørmaskiner. Men han kunne henvise til prisindstillingen, hvor der  var lagt vægt på det voksende ønske fra entreprenørerne om at få maskiner, som støjer og forurener mindre. Ja, i nogle større byggelicitationer er der ligefrem indlagt krav om, hvordan man generer byggepladsens naboer mindst muligt.

Annonce

- Vi har lavet det nye tiltag for at øge fokus på vores medlemmers nyheder, og samtidig ønsker vi at gøre det nemt for de besøgende at finde nyhederne på messen, udtalte Klaus Nissen, direktør i Maskinleverandørerne i en pressemeddelelse forud for prisuddelingen.

Der er en stigende tendens til elektrificering blandt nyhederne.

Klaus Nissen, direktør for Maskinleverandørerne

- Der er en stigende tendens til elektrificering blandt nyhederne. Produkterne er efterhånden så udviklede, at de kan bidrage med en hel dags arbejde, hvilket øger anvendeligheden og også gør, at el vinder indpas i de lidt større maskiner. Vi ser også at lettere og mere ergonomiske arbejdsgange for slutbrugeren er et fokuspunkt, siger Klaus Nissen.

Håndslag på en god handel

Messerne handler dog ikke kun om at præsentere nyheder. Nicolaisen & Larsen kan ud over hædersprisen glæde sig over, at der blev givet en hel del håndslag på salgsaftaler, som blev lukket i løbet af de tre dages messe i Herning.

Således fortæller virksomheden på sin Facebookside blandt andet, at man hen over messedagene fik lukket en aftale om leverance af hele 40 nye maskiner til Renta, som er en maskinudlejningsvirksomhed med hovedsæde i Vordingborg.

Blandt de øvrige lukkede aftaler er salg af små elektriske minigravere, som er populære i byområder, hvor man helst skal undgå larmende og osende dieselmaskiner.

Produktchef Thomas Frederiksen foran Nicolaisen & Larsens prisvindende nyhed: En el-drevet JCB 525-60E teleskoplæsser med 24 kWh-batterikapacitet, så den kan køre en hel arbejdsdag på en opladning. Foto: Thomas Maxe

De elektriske entreprenørmaskiner er dog stadig i undertal. Når en opgave kræver ”muskler”, og når maskinen skal kunne køre i mange timer ad gangen, er det fortsat nødvendigt at finde mere traditionelle drivmidler, typisk diesel til de store gravemaskiner.

Samtidig med Entreprenør & Håndværk-messen var MCH Herning også vært for Transportmessen. Her var den grønne transport også stærkt repræsenteret. Flere og flere virksomheder synes at være i fuld gang med at finde el-drevne erstatninger for de små varevogne, mens flere og flere lastbiler og busser skifter fra diesel til enten naturgas eller biogas. Lige som hos entreprenørbranchen gælder det også her, at de tunge køretøjer typisk har brug for flydende brændstof, mens de rent el-drevne lastbiler og busser endnu synes at vente på deres kommercielle gennembrud.

Entreprenør og Håndværker-messen blev afviklet udendørs ved MCH Messecenter Herning. Det gav lidt "Roskilde Festival-stemning" på førstedagen, men entreprenører er ikke så sarte. Foto: Thomas Maxe
Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Erhverv

Hun kunne have stillet sig op i køen over folk, der brokker sig over vejarbejde og kaos - men det ville Else Marie ikke: Nu er hendes forretning vokset

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Står nederst på listen til kommunalvalget: - Min chance for at blive valgt? Den er lig nul

Erhverv For abonnenter

Butikker og kommune klar til fælles front: - Vi skal finde småjob til de sårbare og udsatte

Erhverv

Vindmøller og gas: Er Ausumgaard mere kraftværk end landbrug?

Holstebro For abonnenter

Marlene er som regel eneste kvinde i rummet: - Nogle gange lægger jeg først mærke til det i bilen på vej hjem

Holstebro

Hun råbte og skreg og blev anholdt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Andrea West skulle igen bære en umulig vægt

Erhverv

Ejendom vs. aktier - Hvad er den bedste investering?

Struer

Arriva: - Vi forstår godt frustrationen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

Vi himler op om det uretfærdige i andre landes valgsystemer - men vort eget er slet ikke retfærdigt

Sport For abonnenter

Holstebro løb igen tør for ressourcer: - Man bliver træt af, at det skal være undskyldningen

Navne

Klavertalent på ni år: Det største var at spille for Sigurd Barrett - der blev jeg godt nok nervøs

Annonce