Annonce
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Den nye kommunaldirektør i Struer Kommune, Jesper Thyrring Møller, forsikrer, at der er rettet op, og at der er taget de fornødne skridt i administrationen, så borgerne kan være trygge ved, at de kommunale Mastercards bliver brugt efter reglerne, og at der ikke sker misbrug. Foto: Morten Bang Larsen
Borgmesteren fik ikke de fornødne bilag med sig hjem efter hotelophold i venskabsby i Finland og centerchef bedt om at betale penge tilbage for indkøb af Apple Watch. Dette er kun et par af de uregelmæssigheder revisionsfirmaet Deloitte har fundet efter en gennemgang de mange træk på de kommmunale Mastercards i Struer Kommune.
Annonce

Struer: Det var ikke kun den tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune, der sjuskede med bilagene, når der blev trukket penge på kommunens konto via et træk på et af de ni kommunale Mastercards, som stadigvæk er i brug.

Nu blot med Jesper Thyrring Møller i spidsen for den kommunale administration i Struer Kommune som ny kommunaldirektør, og som noget af det første i jobbet måtte han blandt andet konstatere, at der ifølge en redegørelse fra revisionsselskabet Deloitte manglede bilag og oplysninger på en regning fra et hotelophold i Finland, hvor borgmester Niels Viggo Lynghøj og andre af byrådets politikere var på besøg i den finske venskabsby.

Desuden kunne han konstatere, at direktøren for både teknik og kultur i Struer Kommune, Jakob Bisgaard, har trukket på det kommunale Mastercard under et værtshusbesøg i Vejle samt Fredericia.

Den tidligere borgmester i Struer Kommune, Mads Jakobsen bliver noteret for et indkøb af syv billetter til et boksestævne, hvor Dina Thorslund skulle i ringen og forsvare sin verdensmester-titel i Struer Energi Park, og centerchefen for teknik og miljø, John Patuel Hansen, er blevet bedt om at betale pengene tilbage for et Apple Watch, han købte på kommunens regning.

- Det er brandærgerligt, siger den nye kommunaldirektør, Jesper Thyrring Møller, om det oprydningsarbejde, han må ud i som noget af det første i sit nye topjob i Struer Kommune.

Eller rettere:

- Der er strammet op. Da Struer Kommune fik rapporten fra Deloitte i oktober 2019 blev der strammet kraftigt op på procedurerne, forklarer han.

- Centerchefen, som købte et Apple Watch, betaler pengene tilbage. Det var købt som et arbejdsredskab, men vi vurderede, at det lå uden for rammerne. Det er ikke noget IT-afdelingen i Struer Kommune har på hylderne, og fremover skal alle indkøb af den art godkendes og ske via en bestilling, som går ind over sekretariatet, fortæller Jesper Thyrring Møller.

- I de andre tilfælde, hvor Deloitte konstaterer uregelmæssigheder, er der ikke tale om misbrug, vurderer han.

- Mads Jakobsen har aldrig personligt brugt det kommunale Mastercard til et køb af billetter til det omtalte boksestævne. Det er et indkøb, der er sket i sekretariatet, som købte billetterne på kommunens kort, og det er så også noget, vi retter op på, så der ikke kan ske misforståelser, fortæller han og forsikrer, at Struer Kommune har taget de fornødne skridt.

- Det er indskærpet, at brugen af de kommunale Mastercards, skal administreres i overensstemmelse med de gældende regler, forklarer han og oplyser desuden, at det har fået personalemæssige konsekvenser i administrationen, at kontrollen ikke har fungeret efter hensigten, og at der ikke altid er ført regnskab med udgifterne og afleveret de fornødne bilag.

- Nærmere kan jeg ikke komme det, men vi har taget de fornødne konsekvenser, siger han og oplyser, at Struer Kommune stadigvæk har ni kommunale Mastercards i brug.

Det er indskærpet, at brugen af de kommunale Mastercards skal administreres i overensstemmelse med de gældende regler

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør, Struer Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce