Annonce
Holstebro

Mere end bestået: Lovede 230 småjob - har skaffet 950

- Vi er utroligt glade og stolte over, at Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering har set på det arbejde, vi udfører og de resultater, vi har skabt, og nu giver os denne opbakning, udtaler sekretariatschef Lone Østergaard i en pressemeddelse. Her ses hun sammen med stifter Peter Nørgaard og udviklingschef Tommy Wølk. Foto: Code of Care
Code of Care har tidligere fået del i satspuljemidlerne - for to år siden. Gode resultater udløser nu en endnu større check.

Holstebro: Syv millioner kroner er på vej til Holstebro - til nonprofitorganisationen Code of Care - der arbejder for at udbrede det sociale ansvar til endnu flere virksomheder med det formål at sikre beskæftigelse til mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet.

Det er anden gang, at Code of Care modtager støtte fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Første gang var i 2018, hvor organisationen fik 5,6 millioner fra regeringens satspuljemidler.

- Det er et stort skulderklap og et resultat af, at de aktiviteter, vi sætter i gang, virker. I vores første ansøgning skrev vi, at vi kunne etablere 230 nye småjob, men det blev til 950 job, siger Tommy Wølk, udviklingschef for Code of Care.

Organisationen er i dag etableret i ti kommuner, og med det nye million-tilskud bliver den i stand til at udbrede arbejdet til en større del af landet.

- Vi er aktuelt i dialog med fire nye kommuner, siger Tommy Wølk.

Code of Care

Nonprofit organisation. Etableret i 2011.

Arbejder for øge virksomheders sociale ansvar og derigennem skabe småjob til personer, der af psykiske, fysiske eller sociale årsager ikke kan arbejde fuld tid.

Et småjob er beskæftigelse på ordinære vilkår i mindre end 37 timer.

Code of Care-tankegangen adskiller sig fra den traditionelle silotænkning ved at samle virksomhedsledere, jobcenterledere og forskellige organisationer i "velfærdsalliancer", eller såkaldte Task Forces. De findes i dag i ti kommuner: Holstebro, Greve, Fredericia, Hedensted, Norddjurs, Favrskov, Skive, Viborg, Struer og Thisted.

Beskæftiger på hovedkontoret i Holstebro ti medarbejdere.

Annonce

Hvem siger, at 37 timer er rigtigt?

Der er en halv million mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og offentlig forsørgelse. Tror du, det er muligt at få alle i job?

- Ja. Jeg tror på, at alle mennesker har noget at byde ind med. Dem, vi ikke kan bruge til noget, kan vi bruge til noget andet, siger Tommy Wølk.

Men hvis en person kun kan arbejde to timer om ugen, kan det så ikke næsten være lige meget?

- Nej. Det at kunne arbejde to-tre-fire timer om ugen kan virke næsten helbredende, forstået på den måde, at du kommer ud og møder nogle kolleger, har noget at stå op til og mærker, at du bidrager til et firma og dermed samfundet. Den psykiske styrke i at have en arbejdsidentitet vil vi alle sammen nødigt være foruden, og hvem har egentligt sagt, at 37 timer er den rigtige arbejdstid? spørger udviklingschefen.

Han peger også på en væsentligt samfundsøkonomisk gevinst ved at etablere de mange småjob.

- Selv om det lige nu er corona-tid, så har arbejdspladserne brug for arbejdskraft til de mange småopgaver, og hvis de unge, der er på de laveste ydelser, bare arbejder 10-12 timer om ugen, så er de ude af systemet, siger Tommy Wølk og tilføjer:

- Og et ungt menneske, der aldrig kommer ud at arbejde, koster samfundet 15 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce