Annonce
Erhverv

Mere end 200 ledige job: Frygt for mangel på arbejdskraft

Der er mange jobmuligheder i Holstebro og i nabokommunerne. Arkivfoto: Niels Christian Vilman Ritzau/Scanpix
Det vrimler med jobtilbud i Holstebro. Mangel på hænder lurer lige om hjørnet, mener formanden for arbejdsmarkedsudvalget Lars Stampe.

Holstebro: Vi foretager lige en hurtig søgning på landets største jobportal, Jobindex.

225 ledige job er resultatet af en søgning efter arbejde i Holstebro. Som mange andre steder i landet bugner det med jobannoncer netop nu.

Frygten for, at coronaen ville ødelægge arbejdsmarkedet og kaste mange ud i langvarig arbejdsløshed, ser ud til at være manet i jorden.

Annonce

Det gælder ikke mindst i Holstebro og store dele af Vestjylland. Nabobyerne til Holstebro har også en stribe ledige job.

Og det er over en bred front, at der er mulighed for at skifte job eller komme tilbage i arbejde.

De største virksomheder i Holstebro som TCM Group, Actona og Kastrup er konstant på jagt efter arbejdskraft - både til lager, produktion og administration.

Lige nu er det også muligt at søge job som butikschef hos værktøjsfirmaet Carl Ras. Uddannelsescenter Holstebro er på jagt efter en ny direktør. En anden mulighed er at blive leder af frugt- og grøntafdelingen i Kvickly.


Jeg kan godt frygte, at vi kommer til at stå i en situation, hvor vi kommer til at mangle arbejdskraft på flere områder. Jeg kan ikke sige, hvor det kommer til at ske, men vi ser nogle tegn, som vi også så før finanskrisen, hvor der opstod flaskehalsproblemer,

Lars Stampe


Der er også brug for varepakkere i Bilka. Vinderup Træindustri har brug for folk i produktionen, og kommunen har brug for plejere. Der er også behov for folk til den øgede nethandel i en række virksomheder, hvor Jespers Planteskole har ansat mere end 50 medarbejdere allerede i år.

- Det går meget stærkt på jobmarkedet nu. Det går hurtigt at få et job, hvis man er kvalificeret. Det er glædeligt, at der er optimisme på arbejdsmarkedet, siger Lars Stampe (A), der er formand for Holstebro Kommunes arbejdsmarkedsudvalg.

Mangel på folk

Optimismen og glæden er dog også blandet med bekymring. For samtidig med de mange jobåbninger er ledigheden i Holstebro under tre procent.

- Jeg kan godt frygte, at vi kommer til at stå i en situation, hvor vi kommer til at mangle arbejdskraft på flere områder. Jeg kan ikke sige, hvor det kommer til at ske, men vi ser nogle tegn, som vi også så før finanskrisen, hvor der opstod flaskehalsproblemer, siger Lars Stampe.

Han mener, at det er afgørende, at Holstebro Kommune sammen med de øvrige midt- og vestjyske kommuner gør en fælles indsats for at tiltrække ledige hænder på et arbejdsmarked, hvor der netop nu er meget fart på.

Annonce

Opkvalificering

Formanden for det regionale arbejdsmarkedsråd i Vestjylland, Klaus Helmin-Poulsen, ser lignende udfordringer:

- Det er selvfølgelig positivt, at flere mennesker kommer ud af ledighed og ind på arbejdsmarkedet, men allerede nu er virksomheder begyndt at have travlt, og inden for flere områder er det vanskeligt at få besat ledige stillinger, siger formanden i forbindelse med offentliggørelse af de seneste ledighedstal.

- Vi ved, at der er travlhed i landets jobcentre og a-kasser, da virksomhederne er begyndt at presse på for at få besat jobs. Samtidig ser det også ud til, at det er de ressourcestærke nyledige, som efter kort ledighed igen er kommet i arbejde. For de personer, der har været ledige i længere tid, ser vi et stort behov og potentiale for uddannelse og opkvalificering for netop at øge deres kompetencer og dermed muligheden for job, siger Klaus Helmin-Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce