Annonce
Struer

Meny-købmand rykker til Fredericia

Købmand Morten Birkebæk stopper i Meny Struer efter tre år. Han skal stå i spidsen for en næsten ny Meny-forretning i Fredericia. Arkivfoto: A.P. Christensen
41-årige Morten Birkebæk stopper i Meny Struer senest 1. november og skal i stedet stå i spidsen for Meny i Fredericia

STRUER: Den 41-årige købmand, Morten Birkebæk, har stået i spidsen for Meny i Struer i tre år, men nu stopper han for at overtage en næsten ny Meny-forretning i Fredericia. Det sker senest 1. november.

- Jeg har haft tre rigtig gode år i Struer, hvor jeg har glædet mig over at møde mange søde og loyale kunder, ligesom medarbejderne i Meny er helt fantastiske at arbejde sammen med. Imidlertid kunne jeg ikke sige nej til tilbuddet om at stå i spidsen for Meny i Fredericia. Det har altid været min drengedrøm at være med til at starte en ny butik, så det er en gave at få lov til at være med til at udvikle en næsten ny butik, som det blive tilfældet i mit nye job, siger Morten Birkebæk.

Han bor i dag i Aulum mellem Herning og Holstebro, men flytter til Fredericia, når han har fundet en bolig her.

Der er også sat navn på den nye købmand i Meny Struer. Det bliver den 30-årige Steffen Brandt - og nej, han er ikke forsanger i TV2 - og den nye købmand vil allerede i næste uge være i dagligvareforretningen på Ølbyvej.

- Sjovt nok ansatte jeg i sin tid Steffen som elev, da jeg var i Tønder, så jeg kender ham som en meget dygtig købmand, siger Morten Birkebæk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce