Annonce
Holstebro

Mens sygehusene sveder: De praktiserende læger mangler patienter

- Jeg tror, at mange har fået den opfattelse, at man slet ikke kunne komme til hos sin praktiserende læge. Sådan er det ikke, siger praktiserende læge Michael Poulsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Vi tager altså stadig patienter ind, siger praktiserende læge, der har måtte se antallet af patienter blive halveret siden der kom fart under coronakrisen.
Annonce

Holstebro: - Vi skal nok klare det.

Sådan lyder det gentagne gange fra praktiserende læge Michael Poulsen.

For mens Danmark står midt i en sundhedskrise, som statsministeren har defineret det, er det for de praktiserende læger også en økonomisk udfordring.

De er privatejede små virksomheder, og spørger man Michael Poulsen, så er halvdelen af alle konsultationer forsvundet, og det kan naturligvis mærkes på indtjeningen.

- Men vi skal nok klare den, siger Michael Poulsen.

Han mener til gengæld at mange patienter fejlagtigt har troet, at de helt skal holde sig fra at kontakte lægen, og at det er umuligt at få en konsultation, fordi meldingen i begyndelsen af krisen lød, at man ikke skulle kontakte sin praktiserende læge med mindre, det var akut.

- Men der er altså stadig rigtig mange ting, som vi skal tage os af. Det er samtaler med gravide, opfølgning på diabetes og forskellige undersøgelser af kronikere, vaccinationer med meget mere. Det arbejde udfører vi stadig, og man kan stadig komme til at se sin læge, siger Michael Poulsen.

Annonce

Frontlinjen før sygehuset

Måske kan man ikke altid komme til at se lægen ansigt til ansigt, da lægerne er også i stigende omfang begyndt af bruge videokonsultationer.

- Det vil vi i stigende omfang bruge. Men vi har en lille nødklinik, hvor vi både fjerner sting, vaccinerer og tilser patienter, hvis det er nødvendigt.

Er det ikke paradoksalt, at i mangler patienter i en sundhedskrise?

- Jeg tror, at mange har fået den opfattelse, at man slet ikke kunne komme til hos sin praktiserende læge. Sådan er det ikke.

- Og jeg ser os faktisk som frontlinjen, når det gælder om at holde presset væk fra sygehusene. Det er os, der har den nære kontakt til patienterne, og kan vi ikke det, så risikerer de at ende på sygehusene eller skadestuer, hvor man har rigeligt andet at se til, siger Michael Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce